Fire politifolk drept i Paris

En mangeårig ansatt i fransk politi drepte torsdag fire kolleger med kniv, før han selv ble skutt og drept. Dramaet fant sted i politihovedkvarteret i Paris.

Angrepet skjedde ved politiets hovedkvarter i den franske hovedstaden ved 13-tiden torsdag formiddag. Motivet er så langt ukjent, men fransk politi etterforsker per nå ikke hendelsen som et terrorangrep, men tror en personkonflikt kan ligge bak.

Ifølge franske BFM-TV skal gjerningsmannen ha konvertert til islam for 18 måneder siden. Dette er nå en del av etterforskningen.

– Jeg så en mann med en kniv i hånden. Han løp etter en politimann. Politimannen beordret ham til å stanse og skjøt da mannen ikke gjorde det, forteller en politiansatt til avisa Le Parisien.

– Politimannen ba ham om å stanse tre ganger, men mannen stanset ikke, sier en annen politimann til avisen.

Angriperen ble skutt og drept av politiet «i en situasjon som ser ut til å ha vært selvforsvar», opplyser Loic Travers i politiets fagforening. Til AP sier han at angrepet tilsynelatende startet på et kontor, før det senere fortsatte i andre deler av bygningen.

Politisperring: Politiet sperret av flere områder i nærheten av politiets hovedkvarter. Foto: Kamil Zihnioglu / AP

Ifølge franske medier skjedde knivangrepet i en del av hovedkvarteret publikum ikke hadde tilgang til.

Den antatte gjerningsmannen skal selv ha vært ansatt i politiet i om lag 20 år, men er foreløpig ikke blitt identifisert nærmere, skriver Le Parisien.

Han skal ha gått til angrep med kniv uten noen åpenbar foranledning.

I tillegg til de fire drepte, som ifølge aktor Remy Heitz i Paris, er tre menn og én kvinne, ligger en person kritisk skadet på sykehus.

Emery Siamandi var inne i bygningen da angrepet skjedde. Han ser til det franske nyhetsbyrået AFP at folk løp overalt og at flere gråt.

– Jeg hørte et skudd. Jeg skjønte at det må ha skjedd innendørs. Kort tid senere så jeg flere politi gråte. De var i panikk, sier han.

Tre av de drepte var ifølge statsadvokat Remi Heitz politioffiserer, mens den fjerde var sivilt ansatt i politiet.

Hovedkvarteret ligger rett over gaten for Notre-Dame-katedralen. En T-banestasjon i nærheten ble stengt, og området er sperret av, skriver NTB. Frankrikes president Emmanuel Macron er på vei til åstedet, sammen med den franske innenriksministeren Christophe Castaner, som har avlyst en reise til Tyrkia.

Henrik Hauken og kona Marie er på bryllupsreise i Paris og var på vei til Notre-Dame torsdag ettermiddag.

– Vi tok T-banen og begynte å gå. Da vi nærmet oss katedralen kom vi til en politisperring. Det var vanvittig mye politi der, og vi ser også at det er en del militær og ambulanser på stedet. Sirene kommer fra alle retninger, og alle broene er sperret, forteller han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder