Trump raser: - Veldig, veldig urettferdig!

HEMMELIGSTEMPLET INFORMASJON: FBI kaller handlingene hennes ytterst uforsiktige, men vil ikke anbefale at det tas ut tiltale. Foto: Thomas Nilsson VG

Clinton får kraftig kritikk – men slipper FBI-tiltale

FBI mener Hillary Clinton var «ytterst uforsiktig» med hemmelig informasjon, men vil ikke anbefale tiltale mot presidentkandidaten. Det får Donald Trump til å tenne på alle plugger.

  • NTB

Artikkelen er over fire år gammel

FBI-direktør James Comey vil ikke anbefale at det tas ut tiltale mot Clinton, som etter alt å dømme blir nominert til Demokratenes presidentkandidat.

– Enhver fornuftig person i utenriksminister Clintons stilling eller de som hun korresponderte med, burde visst at systemet ikke var et sted for disse konversasjonene, fastslår Comey på en pressekonferanse.

Han påpeker at det også er mulig at personer som er fiendtlig innstilt til USA kan ha fått tilgang til hennes epostkonto.

Les også: Trump mener Clinton bør tiltales

Trump: – Veldig, veldig urettferdig

Hillary Clintons rival Donald Trump mener det er urettferdig at FBI ikke tar ut tiltale mot den tidligere utenriksministeren.

Trump reagerte umiddelbart og i kjent stil på Twitter under FBI-direktør James Comeys pressekonferanse om saken tirsdag.

– Systemet er rigget. General Petraeus kom i trøbbel for langt mindre. Veldig, veldig urettferdig! Som vanlig, dårlig dømmekraft, tvitrer Republikanernes antatte presidentkandidat.

Den tidligere generalen og CIA-direktøren David Petraeus ble i fjor dømt til to års prøvetid og en bot på 100.000 dollar for å ha lekket hemmeligstemplet informasjon, skriver NTB.

110 e-poster med hemmelig informasjon

Av de i alt 30.000 epostene som FBI har gått gjennom, inneholdt 110 hemmeligstemplet informasjon, opplyste Comey på en pressekonferanse i Washington tirsdag. Blant disse er det både sendte og mottatte eposter.

Trump fyrer løs: – Mest korrupte personen som har forsøkt å bli president i USA

FBI er ferdig med etterforskningen av Clintons private epostserver og sender saken videre til justisdepartementet.

Les også: Kongressrapport frikjenner Clinton i Benghazi-saken

Clinton forklarte seg i helgen for FBI i et møte som varte i tre og en halv time. Det opplyste hun selv lørdag. Jusseksperter har uttalt at det er lite sannsynlig at noen blir stilt rettslig til ansvar i epostsaken.

Men justisdepartementets gransking utgjør en stor risiko for Demokratene, få uker før de formelt skal nominere Clinton som partiets presidentkandidat.

Mener hun ikke skiller seg fra forgjengerne

Clinton fikk i vår kraftig kritikk i en intern granskingsrapport fra utenriksdepartementet om saken. Årsaken er at hun brukte den private serveren til offisielle eposter mens hun var minister fra 2009 til 2013. Clinton har beklaget, men har forsvart seg med at hun ikke skiller seg fra forgjengerne på dette punktet.

Wikileaks: Varsler nye Clinton-avsløringer

Clinton har også hevdet at epostbråket ikke kan påvirke valgkampen.

– Jeg har overlevert alle mine eposter. Ingen andre kan si det. Jeg har vært utrolig åpen når det gjelder den utleveringen. Jeg vil fortsette å være åpen. Og dette er ikke en sak som kommer til påvirke valgkampen eller min presidentgjerning, uttalte hun da rapporten ble kjent i mai.

Mer om

  1. Hillary Clinton
  2. FBI
  3. USA
  4. USA-valg 2016

Flere artikler

  1. Clinton slipper tiltale – får knusende kritikk

  2. Nå skal motstandere kontrollsjekke Clintons epost-sak

  3. Wikileaks varsler nye Clinton-avsløringer

  4. FBI-dokumenter: Obama skrev eposter til Clintons private server under fiktivt navn

  5. Clinton: – Epost-bråk påvirker ikke valgkampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder