Livredd TV-reporter tråkket i hjel ekorn

BERLIN (VG) Det skulle være årets søteste dyrehistorie for den tyske TV-kanalen. Men det endte med tragisk ekorndrap.

Trond Sundnes
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

SLADDET: Journalistens ansikt er for sikkerhets skyld sladdet i Bild-Zeitung sitt oppslag om saken i går. Foto: Bild-Zeitung

Da ekornet Cinderella hoppet opp på buksebenet til TV-reporteren fikk reporteren nemlig panikk, og ved et uhell tråkket hun ekornet til døde.

Det hele skjedde i Bad Oldesloe i Schleswig-Holstein på tirsdag, og ble presentert i Bild-Zeitung som en kriminalhistorie i går.

Hoppet på ekornet

Det var lederen i den lokale dyrebeskyttelsen Heike Reher som fant det nyfødte ekornet for to måneder siden. Ekornet manglet venstre bakfot, og var avmagret.

Men etter få uker med melk og moderlig omsorg livnet Cinderella til. Etter seks uker var ekornet blitt husvarmt, og koste seg til og med med kvinnens katt Pitri.

Det var denne historien det tyske TV-teamet hadde hørt, og skulle forevige da reporter og kamerateam ankom dyrebeskyttelsens kontor.

- Det skulle bli en kjempesøt historie. Begge dyrene og TV-teamet gikk rundt på kontoret mitt da ekornet klatret opp benet hennes. Det kloret selvsagt litt. Da begynte hun å hoppe rundt som en gal. Så ble det plutselig veldig stille, sier Heike Reher til Bild.

På gulvet lå et dødt ekorn.

Mens dyreverneren sprang gråtende ut av kontoret med det døde ekornet i hånden, reiste TV-teamet fra åstedet.

Dagen etter kom det imidlertid brev fra TV-kanalens redaktør Peter Dresewski, med en offisiell beklagelse.

- Du skal være trygg på at både teamet og i særdeleshet vår reporter er forferdelig lei seg over det som hendte. Men brevet har ikke gjort mye for ekornmorens sorg:

- Det lille dyret ga meg forferdelig mye glede. Jeg kan aldri glemme ekornet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder