Hanne Sørvaag hjemme etter Thailandsferien: Havnet midt i flomdrama

Artisten Hanne Sørvaag (37) fikk en dramatisk slutt på Thailand-ferien da storflommen rammet ferieparadiset Koh Samui denne uken.

– Jeg har aldri opplevd regn i slike mengder. Jeg var ikke forberedt på det, forteller 37-åringen til VG.

Ett døgn forsinket kom Sørvaag lørdag morgen tilbake til Norge etter å ha feriert på en yoga- og spa-resort på Koh Samu i to uker. Storflommen i det sørlige Thailand førte til at hjemturen ble både kronglete og dramatisk, forteller hun.

Storflommen: Norske turister fanget

– Før vi skulle reise til flyplassen i Koh Samui på torsdag hadde det regnet kraftig hele natten, og vi fikk beskjed om at ingen fly fikk lande eller lette. Dermed mistet jeg flyet mitt til Oslo, sier hun.

Bilturen fra resorten til flyplassen tar vanligvis 40 minutter, men denne dagen brukte sjåføren to og en halv time på turen.

FLERE DØDE: Flommen har rammet over 700.000 mennesker i det sørlige Thailand, ifølge landets innenriksdepartement. I flere byer, som her i Muang, går folk i vann til livet i gatene. Foto: Reuters

– Veiene ble til elver

– Veiene var blitt til gjørmete elver på grunn av alt regnet, og vi måtte kjøre lange omveier for å komme fram. Det var mer enn dramatisk nok for meg, sier hun.

LES OGSÅ: Hvis vi skal ut, må vi svømme i gatene.

I påvente av ny flytransport ble Sørvaag innlosjert i en enkel strandhytte – bare noen få meter fra sjøen – til neste dag. Det ble ikke noen god natt, forteller hun.

– Vannet fosset inn på badet, og jeg var sikker på at sjøen skulle velte inn i hytta i løpet av natten. Det var en mareritt-opplevelse, sier hun.

Les også: Hanne Sørvaags ferieminner

PÅ SPA-FERIE: Artisten Hanne Sørvaag (37) er tilbake i Norge etter en kronglete hjemreise. Bildet er tatt på ferieøya Koh Samui tidligere denne uken. Foto: PRIVAT

Sørvaag sier at hun ikke klarte å la være å tenke på tsunamien i 2004 da hun lå og hørte på uværet.

– Ja, det gjorde jeg. Det var ikke lett å få sove.

Kom seg på flyet

Neste dag kom Sørvaag seg til Bangkok, der hun med et nødskrik fikk plass på flyet til Oslo.

– Jeg hadde standby-billett og kom med som en av de siste passasjerene. Vi ble fortalt at alle flyene til Europa var fulle, og på flyplassen var det mange, blant annet familier med små barn, som ventet på å komme seg av gårde.

TRIVES I SOLA: Dette bildet av Hanne Sørvaag er tatt på Filippinene i mars 2015. Foto: Privat

Ifølge det thailandske innenriksdepartementet har tolv mennesker omkommet i flommen i de sørlige delene av Thailand den siste uken. Over 700.000 mennesker i flere tusen landsbyer skal være rammet, og den thailandske marinen ble lørdag satt inn i hjelpe- og evakueringsarbeidet.

– Fossregner igjen

TØRRSKODD: Sofia Brustad-Johnsen (21) (til venstre) og Marthe Sørflaten (21) har vært på reise i Thailand i nærmere to uker. Fra hotellet på Koh Samui har de en stripe på cirka 200 meter der de kan gå tørrskodd. Foto: Privat

Studentene Marthe Sørflaten (21) og Sofia Brustad-Johnsen (21) kom til Koh Samui i dag. Tidlig lørdag kveld norsk tid (midnatt thailandsk tid), har det akkurat har begynt å fossregne igjen.

Jentene fra Oslo forteller om svært ubehagelige døgn, fastlåst på øya Koh Tao.

– Vi hadde ingen mulighet til å komme fra øya, ingen båter kom eller gikk. Butikker og restauranter var stengt, det var lite mat og vi hørte om dødsfall. Gatene hadde en vannstand på rundt en halvmeter og strømmen var sterk. Internett var dårlig og vi fikk lite informasjon fra hotellpersonalet på grunn av språkproblemer, så det var veldig ubehagelig, sier hun.

Hun beskriver båtturen som forferdelig, men forteller at det er bedre forhold i Koh Samui.

– Vi var ute i stad og fikk oss noe mat, og kunne gå tørrskodd på en rundt 200 meter lang stripe utenfor hotellet, sier hun.

Mange skrøpelige hus

Hanne Sørvaag sier at resorten hun bodde på lå såpass høyt at det ikke skapte så store problemer i det daglige.

– Men det var ille å se på alle de skrøpelige husene som ikke er bygget for slike forhold, sier Sørvaag.

VG snakket lørdag med flere nordmenn som ferierer i det flomrammede området. Blant dem er Christian Granli (30) fra Trøgstad, som har oppholdt seg på Koh Samui med ektemann og svigerforeldre siden 28. desember. Han karakteriserer den siste uken som et mareritt.

– Det har vært helt vilt. Vi har sittet isolert på hotellet i to dager, og det har regnet i helt ekstreme mengder. Vi skal avslutte ferien i Bangkok, og håper vi får noen hyggelige dager der, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder