FEIDE: Donald Trumps kamp mot Ted Cruz tilspisser seg. Her under en TV-debatt tidligere i mars. Foto: Joe Raedle Afp

Cruz anklager Trump for å plante falsk artikkel om utroskap

Det er igjen full krig mellom Trump og Cruz i sosiale medier. Nå beskylder Cruz Trump for å stå bak en nyhetsartikkel om at han har hatt minst fem utenomekteskapelige forhold.

  • Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Donald Trumps kamp mot Ted Cruz tilspisser seg. Etter at Marco Rubio trakk seg fra republikanernes nominasjonsvalgkamp forrige uke gjenstår bare de to, i tillegg til den langt mindre populære John Kasich.

Tirsdag ble presidentkandidatenes koner trukket inn i feiden. Trump trodde Cruz spredte nakenbilder av hans kjære Melania – truet med å avsløre hittil ukjente hemmeligheter om Ted Cruz' kone.

Fikk du med deg? Trump tvitret fascist-slagord

Fredag stiger temperaturen i sosiale medier nok en gang. Nå anklager nemlig Cruz Trump for å stå bak en artikkel i National Enquirer som sier at private etterforskere undersøker opplysninger om at Cruz har hatt minst fem utenomekteskapelige forhold.

«Bare søppel»

I et innlegg Cruz nylig publiserte på Facebook, skriver han at han ønsker å være krystallklar om at anklagene bare er søppel.

«Dette er fullstendig falskt og fornærmer Heidi og meg, i tillegg til døtrene våre. De fornærmer alle som Donald fortsetter å gå til angrep mot personlig. Donald Trumps vedvarende skammelige oppførsel er langt under det nivået Det hvite hus og vi kommer ikke til å følge etter», skriver Cruz.

Tabloidavisen siterer i saken en «politisk tyster» og rykter i sin artikkel fredag, men navngir ingen kvinner. Politisk konsulent Robert Stone, en tidligere rådgiver for Trump, siteres i saken på at han sier rykter har florert rundt Cruz i lang tid.

«Jeg tror at der det er røyk, er det ild», sier Stone i artikkelen, ifølge USA Today.

– Alt jeg vet om disse anklagene har jeg hørt fra troverdige reportere for MSM. Jeg spilte ingen rolle i denne saken, sier Stone til avisen USA Today.

Mulig førstedame: Slik er Melanias luksusliv

Cruz beskylder Stone for å stå bak planting av nyhetsartikkelen.

– Stone er en mann med 50 år med skitne triks bak seg, sier Cruz i en pressekonferanse fredag, ifølge Washington Post.

Hastaggen #CruzSexScandal har som følge av anklagene eksplodert på Twitter fredag.

Nekter ansvar

Trump svarer i et innlegg på sin Facebook-side.

«Jeg aner ikke om artikkelen om Ted Cruz er sann eller ikke, men jeg hadde absolutt ikke noe å gjøre med det, visste ikke om det, og har heller ikke lest det.», skriver Trump.

USA-ekspert: – Trump ligger an til å bli USAs president

Videre beskriver han Cruz som en løgner, og mener det er han som begår den type oppførsel som han beskylder Trump for.

«Ted Cruz sitt problem med National Enquirer er hans problem alene, og mens de hadde rett om O.J. Simpson, John Edwards, og mange andre, håper jeg virkelig ikke de har rett om den lyvende Ted Cruz.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder