Dette tror kongehusekspertene den svenske prinsen vil hete

Alle har de sine egne tips, men egentlig tror de svenske kongehusekspertene på nok en overraskelse fra Victoria og Daniel.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

En gledesstrålende prins Daniel kunne onsdag kveld fortelle pressen at kronprinsesse Victoria har født en gutt.

– Barnet og Victoria har det kjempebra. Det føles helt fantastisk, fortalte prins Daniel.

Bakgrunn: Ny svens prins født

Gutten, som ble født klokken 20.28, veide 3655 gram og var 52 cm lang. Torsdag skal han også få et navn, men allerede nå er ekspertene i gang med sine spekulasjoner.

– Oscar, Gustaf og Carl er tradisjonelle kongelige navn, sier hoffekspert Jenny Alexandersson i Aftonbladet til egen avis.

– Men at Estelle skulle hete Estelle, var en ordentlig bombe. Ingen kunne ha gjettet det, og jeg tror at vi kommer til å bli overraskede den her gangen også. Kronprinsesseparet kommer til å velge navn etter smak og gi blaffen i om det er kongelig eller ikke. Når det gjelder mellomnavn, ser man imidlertid et mønster i at kongelige ofte velger et slektsnavn, mener Alexandersson.

Betyr «stjerne»: Estelle Silvia Ewa Mary ble et mye diskutert navn

Kan få navn fra Daniel

Både Alexandersson og den svenske hoffreporteren Sten Hedman holder muligheten åpen for at gutten kan arve et navn fra prins Daniels side av slekten.

– Det vet man aldri, men det er fullt mulig. De virker ikke å være redde for å komme med overraskelser, sier Hedman til Aftonbladet.

Hedman tipper at barnet vil komme til å hete Carl-Johan eller Bertil.

Dersom barnet skulle få et navn fra prins Daniels side av slekten, tror Alexandersson på Olof, altså Daniels mellomnavn.

SÅÅÅ STOR: Prins Daniel forsøker å anslå størrelsen på den nyfødte guttebabyen, men mulig han bommer litt. De offisielle tallene er 52 centimeter og 3655 gram. Foto: Henrik Montgomery / Tt , NTB scanpix

Historisk betydning

Også hoffreporter Johanna Lejon i Svensk Damtidning holder en knapp på Carl-Johan, etter kongens avdøde onkel, Carl-Johan Bernadotte, som stod Victoria veldig nære, skriver Aftonbladet.

Som mellomnavn går Lejon for Oscar, Eugen eller Bertil.

Hun mener det er svært viktig at navnet har en for for historisk betydning, og trekker frem at mellomnavnet vanligvis kommer direkte fra den nærmeste familien.

Til tross for sine tips, tror også Lejon egentlig at kronprinsesseparet kommer til å overraske.

– Jeg tror det. Det skulle ikke forundre meg et sekund om de har gravd frem er kjempeuvanlig navn, sier hun til Aftonbladet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder