POLITIAKSJONEN: Her er tungt bevæpnet belgisk politi på vei inn i leiligheten hvor terroraksjonen ble forberedt.

POLITIAKSJONEN: Her er tungt bevæpnet belgisk politi på vei inn i leiligheten hvor terroraksjonen ble forberedt. Foto: Billy Mizzian

Drosje-rot kan ha hindret Brussel-terroristene

Ifølge en belgisk avis kan rot på drosjesentralen i Brussel ha hindret ytterligere blodblad på flyplassen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Drosjeselskapet sendte en mindre bil til å plukke opp de mistenkte gjerningsmennene enn den de hadde bestilt, skriver avisen La dernière heure (DH).

Avisen siterer anonyme kilder som hevder Ibrahim El Bakraoui og de to andre mennene bestilte en maxitaxi som skulle ta dem fra leiligheten nord i byen til Zaventem lufthavn med mye bagasje tidlig tirsdag morgen.

Les også: Brussel-terrorister knyttes til Salah Abdeslam

Da sjåføren møtte opp i en mindre bil, fikk ikke de tre mennene plass til de fire tunge koffertene i bagasjerommet. Ifølge avisen ble en av koffertene dermed satt igjen.

Politiet har ikke kommentert saken.

Ifølge den belgiske TV-stasjonen VRT kontaktet en drosjesjåfør politiet straks han hørte om eksplosjonene på den internasjonale flyplassen i Zaventem utenfor Brussel.

Bombene i Brussel: Dette vet vi så langt

Kort tid i forveien fraktet han tre menn fra bydelen Schaerbeek til flyplassen. Sjåføren skal ha reagert på at mennene insisterte på å løfte koffertene sine selv og ikke ville ha hjelp til å håndtere bagasjen.

Det er angivelig drosjesjåførens tips som førte politiet til en leilighet hvor det ble funnet et IS-flagg og en bombe under en razzia tirsdag.

Les også: Her slår politiet til mot bombeleiligheten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder