KANSKJE DØD: Abdelhamid Abaaoud mistenkes som hjernen bak Paris-angrepene. Nå melder Washington Post at han skal være død. Foto: Sosiale Medier ,

Mistenkt hovedmann bak Paris-terroren: Ikke pågrepet – uklart om han er drept

Abdelhamid Abaaoud, som mistenkes for å være hjernen bak terrorangrepet i Paris, skal ifølge Washington Post være drept. Opplysningene er ikke bekreftet av franske myndigheter.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Statsadvokat François Molins opplyser under en pressekonferanse at Abaaoud ikke sitter i politiets varetekt etter aksjonen mot en leilighet i Paris onsdag.

Washington Post skriver samtidig at den hovedmistenkte belgisk-marokkaneren skal ha blitt drept under onsdagens politiaksjon.

VG-SPESIAL: Dette er Paris-terroristene

Usikkert antall drepte

Fransk politi var ute etter Abaaoud da de onsdag morgen gikk til aksjon mot leiligheten i Paris. Aksjonen startet etter at de hadde avlyttet telefonsamtaler, avhørt vitner og drevet overvåkning, forteller statsadvokat Francois Molins til nyhetsbyrået AP.

Fant mobiltelefon i søppelkasse: «Vi er dratt. Vi fortsetter»

Statsadvokaten i byen sier at han ikke kan si sikkert hvor mange som ble drept i aksjonen, eller hvem de drepte er. Tidligere er det meldt at en kvinne sprengte seg i lufta, og en mann ble drept av politiet.

– Vi kan ikke gi dere identiteten til de døde, likene er svært ille tilredt. Vi kan bare si at minst to er døde. Minst en terrorist sprengte seg selv i luften, sier Molins.

På Twitter melder også Sky News at Abaaoud ikke er blant de som ble arrestert i Paris tidligere i dag.

Totalt åtte personer ble pågrepet i aksjonen. Tre av de pågrepne er ennå ikke identifisert.

Frankrikes president: – Vi skal danne storkoallisjon mot IS

Mannen som eier leiligheten hvor de mistenkte forskanset seg i onsdag, hevder han var naiv og ikke ante at det var terrorister han hadde innlosjert.

Dømt til 20 års fengsel

29-åringen skal være født i Belgia, og omtales som «en av de mest aktive ekstremistene» i den såkalte Den islamske staten i Syria (IS).

Den terrormistenkte 29-åringen Abdelhamid Abaaoud kommer fra forstaden Molenbeek i Brussel, hvor flere av de fra før navngitte terroristene kommer fra.

Før angrepet: Kort tid senere var 89 av dem døde

Foreldrene til 29-åringen er innvandrere fra Marokko.

I juli ble Abaaoud dømt «in absentia» – altså uten at han var til stede i rettssalen – til fengsel i 20 år for terrorrekruttering, ifølge det belgiske kringkastingsselskapet RTBF.

Han skal også være knyttet til en rekke terrorangrep i Europa tidligere i år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder