I SANDEFJORD: Flyet fra Wizzair landet til slutt på Torp i Sandefjord, rundt halvannen time etter planen. Foto: Geir Eriksen/gfoto.no ,

Fly på vei til Norge måtte nødlande etter at passasjerer lagde «bråk»

Ifølge medpassasjerer skal én person ha sparket i cockpitdøren på flyet som var på vei fra Bucuresti i Romania til Sandefjord.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Stefan Söderholm ved operasjonssentralen i Skåne politidistrikt i Sverige bekrefter at det tirsdag kveld har vært en hendelse om bord i et fly som landet i Malmö.

– Klokken 1905 fikk vi inn en melding fra Sturup flyplass om at kapteinen om bord på et fly ville ha assistanse fra politiet fordi en person lagde bråk om bord. Klokken 1924 fikk vi meddelt at personen var lagt i håndjern. Minst en person er tatt i arrest, sier Söderholm til VG.

Han har ikke flere detaljer verken om hendelsen eller hvor flyet kom fra, eller skulle til.

VG har vært i kontakt med en passasjer om bord på det aktuelle flyet, som tilhører flyselskapet Wizz Air. Han forteller at episoden startet med at en mann stod i kabinen og brølte.

– Deretter løper han gjennom midtgangen frem til cockpiten hvor han får inn to spark før han blir overmannet av mange mannlige medpassjere. Det hele var over på fem minutter, og det var relativt rolig stemning under landingen, forteller passasjeren.

Senere har også politiet bekreftet at mannen forsøkte å sparke til cockpitdøren på 10.000 meters høyde.

– Passasjerenes sikkerhet er vår første prioritet, og vi har nulltoleranse for voldelig oppførsel mot andre passasjerer og ansatte. Dette er nå en sak for politiet, sier Daniel de Carvalho, talsmann i Wizz Air til VG.

Han bekrefter at ytterligere en person skal ha blitt tatt hånd om av politiet på grunn av fyll. Politiet kunne tirsdag kveld ikke opplyse noe om nasjonalitet eller alder på de to mennene.

Flyet skulle etter planen ha landet på Torp klokken 19.50, men ankom først klokken 21.26.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder