ER DET LIV HER? NASA-forskere vil nå sjekke ut om det er liv på Jupiters måne Europa. Foto:NASA/JPL-Caltech/SETI Institute,

NASA tror det kan være liv på Jupiters måne

NASAs forskere funderer på det kan være liv å finne på Europa, Jupiters måne. Snart kan de få svar.

Monica Bring Estensen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lenge har det blitt spekulert i om det er liv på Mars. Mulighetene har fascinert mange. Det er skrevet sangtekster om temaet og investert store summer i å utforske mulighetene. Det skal til og med bli en koloni på planeten i 2024 om alt går etter planen. Norske Robin er én av to nordmenn som er igjen i konkurransen om å få kolonisere planeten.

Nå retter forskerne øynene mot et annet himmellegeme - Jupiters måne Europa - i håp om at de kanskje kan finne liv der.

Vil reise

Det åpnes også for muligheten til å sende NASA-forskere til den isete månen i jakt på utenomjordisk liv om ikke så alt for lenge, ifølge Space.com.

Onsdag holdt NASA et møte hvor disse mulighetene ble diskutert.

– Dette er vår mulighet. Jeg bare håper vi ikke går glipp av denne muligheten fordi vi mangler ideer, sier John Grunsfeld, forskningssjef i NASA

Spesielt er forskerne interessert i vannskyene som først ble oppdaget på månen i 2012. De kan gjøre det mulig for forskere å ta prøver av det flytende som er gjemt under Europas isete overflate.

NASA har jobbet med en plan om en tur til månen Europa i flere år, men nå er de ennå nærmere å kunne muliggjøre det etter at det hvite hus bevilget 30 millioner dollar – rundt 228 millioner norske kroner – til en utfart til månen Europa

Jakter utenomjordisk liv

I jakten etter liv på mars har blant annet roveren «Curiosity» blitt sendt opp på planeten. Den leter etter tegn på at planeten en gang kan havært bebodd. Roveren skal ha funnet bevis på at det en gang har vært en elv som har slynget seg på overflaten.

I 2020 skal en norsk geo-radar være med på fartøyet som sendes til Mars. Den er bygd likt som «Curiosity», roveren som landet på den røde planeten i 2012.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder