SINTE: De siste dagene har det vært flere demonstrasjoner mot politiet i Baton Rouge. Bildet er tatt mandag. Foto: Shannon Stapleton Reuters

Tre pågrepet i Louisiana: Skal ha planlagt angrep på politi

Det planlagte angrepet kunne ha ført til stor skade på politi i Baton Rouge-området, ifølge politiet.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet i Baton Rouge har pågrepet tre personer. Disse er mistenkt for å ha planlagt det som kunne ha blitt et nytt, fatalt angrep på amerikanske politibetjenter, melder NBC News. En fjerde mistenkt er fortsatt på frifot.

Ifølge politiet skal de fire mistenkte ha planlagt å angripe politibetjenter under en demonstrasjon mot politivold i Louisiana.

Les også: Fembarnsfar Alton Sterling (37) drept under basketak med politiet

Mike Edmonson i Louisiana State Police sier på en pressekonferanse at dersom angrepet hadde blitt uført som planlagt, ville det ha medført «stor skade på politi i Baton Rouge-området».

Planen ble avdekket etter et ran av en pantehandler i byen, der fire gjerningspersoner skal ha stjålet minst åtte våpen.

Ranet skjedde litt etter midnatt lørdag lokal tid.

– Vi sendte en patrulje til stedet, og fikk tak i en person som hadde to våpen på seg. Han ble tatt med inn til avhør, sier politisjef i Baton Rouge, Carl Dabadie.

Under avhøret fikk politiet vite at målet med ranet var å få tak i våpen og ammunisjon, som skulle brukes til å skade politifolk.

– Vi tolket dette som en troverdig trussel mot politi i Baton Rouge-området, sier Dabadie.

Han legger til at de har sørget for at deres politibetjenter er så trygge som de kan være.

Hendelsen kommer etter en rekke protester mot politiets drap på svarte menn i Baton Rouge og Minnesota, samt skyteepisoden som krevde livet til fem politimenn i Dallas forrige uke.

Les også: Obama talte til minne for Dallas-ofrene

Her er bakgrunnen: To afroamerikanere drept i løpet av to dager.

DEMONSTRASJON: Det har de siste dagene vært flere demonstrasjoner mot politiet i Baton Rouge og andre steder i USA. Bildet er tatt mandag. Foto: Shannon Stapleton Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder