SKAL REDDES: Bredbånd skal hjelpe til med å redde pandaen fra utryddelse. Denne pandaen bor i Beijing Zoo. Foto: Reuters

Bredbånd skal redde pandaene

(VG Nett) Kinas største panda-reservat har installert høyhastighetsbredbånd for å hjelpe dyrene med å overleve.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Forskere kan motta nåtidsdata på pandaene gjennom bilder og videosignaler fra hvor som helst i parken når som helst.

Kineserne har bestemt at en moderne identifikasjonsbrikke vil bli plantet inn i alle fangede pandaer for blant annet å kunne overvåke dyrene bedre og å hindre innavl.

Brikken vil bli sittende slik at man kan ha oversikten over den truede dyrearten også etter at de har blitt satt ut i villmarken igjen.

Sjefen for Wolong-reservatet, Zhang Weimin, sier den digitale teknologien vil hjelpe til med å fremme delingen av informasjon om hvordan man skal beskytte pandaene fra utryddelse.

1600 igjen
Det estimeres at det i Kina er 1600 ville pandaer igjen, men tallet er meget usikkert og kan være lavere.

- Dette vil ikke bare hjelpe til med å øke tallet på pandaer, men også hjelpe oss med å kartlegge miljøet til pandaene på en mer effektiv måte, sier Weimin.

Ifølge WWF har regjeringen i Kina opprettet mer en tretti reservater for pandaer. Pandaer finnes nå kun i seks isolerte fjellområder vest i Kina: Qinling i Shaanxi provinsen, Minshan i Gansu og Sichuan provinsene, og Qionglai, Xiangling og Liangshan i Sichuan provinsen.

Ifølge Xinhua hadde Kina 163 pandaer i fangenskap ved utgangen av 2004.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder