FENGSLET: Den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi ble fengslet etter at en amerikansk mann svømte til boligen der hun satt i husarrest. Foto: AFP

Obama krever øyeblikkelig løslatelse av Suu Kyi

President Barack Obama krever at militærregimet i Burma «øyeblikkelig og betingelsesløst» løslater fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Artikkelen er over ti år gammel

Den amerikanske presidenten gjentar kravet fra FNs sikkerhetsråd i forrige uke, om løslatelse av alle politiske fanger i Burma.

Aung San Suu Kyi leder demokratibevegelsen i Burma, og har sittet i fengsel og husarrest mer eller mindre sammenhengende de siste 20 årene.

Les også:- Aung San Suu Kyi ikke lenger i husarrest.

Nektes løslatelse

Militærjuntaen i Burma opphevet tirsdag husarresten hun har vært underlagt siden 2003, men nekter å løslate henne fordi hun nylig fikk uventet besøk av en amerikaner som svømte over en innsjø og krabbet i land ved huset hennes.

INGEN OFFENTLIGGJØRING: USAs president Barack Obama vil ikek offentliggjøre nye bilder av fangetortur fra irakiske fengsler. Foto: Reuters

De militære hevder at Suu Kyi brøt vilkårene for husarrest da hun hjalp den forkomne mannen under tak, noe den 63 år gamle demokratiforkjemperen nektet for i retten tirsdag.

Les også:Militærjuntaen mener svømmeren var del av et komplott.

Fordømmer arresten

- Jeg fordømmer på det sterkeste husarresten og fengslingen, som også fordømmes verden over, heter det i en kunngjøring fra Obama.

- Det er på høy tid at regjeringen i Burma dropper anklagene mot Aung San Suu Kyi og betingelsesløst løslater både henne og andre politiske fanger, heter det videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder