HJEMMET I RUINER: Palestinske Muhammed Rahmi og søsteren Noor venter på at slektningene deres skal berge det de kan ut av ruinene av hjemmet deres. Foto: AP

Over 50.000 hjemløse i Gaza nå

(VG Nett) Ifølge FN er over 50.000 palestinere hjemløse, og 400.000 er i tillegg uten tilgang til vann.

Pernille Berg
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Palestinere i Gaza har returnert til sine hjem for å vurdere skadene. Ifølge BBC NEWS ser de verste områdene ut som om de har blitt rammet av et jordskjelv.

Hele nabolag har blitt jevnet med jorden og er borte. De siste tallene sier at over 1300 palestinere er drept, og 5500 er skadet. Nye lik blir fortsatt funnet under ruinene.

SPESIAL:Les alt om Midtøsten-konflikten

Vil koste milliarder

Å bygge opp igjen Gaza-stripen etter krigen vil koste mange milliarder amerikanske dollar, melder BBC NEWS.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, reiser til Gaza tirsdag for å inspisere skadene.

BAKGRUNN:Fordyp deg i bakgrunnen for konflikten

Artikkelen fortsetter under bildet

KNUST: En palestinsk kvinne gråter etter å ha funnet liket av sin sønn under ruinene av hjemmet deres. Han hadde vært savnet i 20 dager. Foto: AFP


- Hvordan kan de behandle oss sånn?

Fatim Aljaru (35) forteller at hvert eneste hus i gaten hennes er truffet av bombene, mange er totalskadet. Hennes hus, som hun delte med mannen og deres åtte barn er nå en haug med ruiner.

- Se på hva de har gjort. Vi er mennesker, hvordan kan de behandle oss sånn? Hva kan vi gjøre? sier Fatim Aljaru til BBC NEWS.

LES OGSÅ:Obama lover Midtøsten-tiltak nå

Arabisk splittelse

Arabiske land møttes i Kuwait for å diskutere krisen i Gaza.

Den egyptiske presidenten Hosni Mubarak mente Hamas hadde invitert de israelske angrepene ved å ikke ville forlenge våpenhvilen som gikk ut i desember.

Presidenten i Syria, Bashar al-Assad, mente arabiske ledere burde vedta en resolusjon som erklærer Israel som en terror-enhet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder