PÅ G8-MØTE: Brasils president Luiz Ignacio Lula da Silva (til venstre) og hans amerikanske kollega Barack Obama (helt til høyre) poserer for fotografen sammen med andre deltakere på det internasjonale toppmøtet i L'Aquila i Nord-Italia. Lederne fra G8-gruppen av rike industriland fikk fredag selskap av politikere fra fattigere land i L'Aquila. Foto: REUTERS / Jason Reed / SCANPIX Foto:

G8 vil styrke fattige lands matproduksjon

(VG Nett)- Lær bønder i fattige land å bruke jorda effektivt, foreslår president Obama.

Marthe Haugdal
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Gi en mann en fisk, og han kan spise én dag. Lær en mann å fiske, og han vil kunne spise resten av sitt liv, siterte den amerikanske presidenten, ifølge NTB.

De åtte ledende industrinasjonene i verden er samlet i den italienske byen L'Aquila for å samtale om verdensøkonomien.

Les også:Redd Barna: - Barn dør mens politikerne snakker

Overbevist om at det er bedre å lære bøndene i fattige land å bruke jorda effektivt, enn å gi dem matvarehjelp, snakket president Barack Obama til resten av G8-gruppen på møtets tredje dag.

EFFEKTIVITET: Den amerikanske presidenten Barack Obama vil lære bønder i fattige land å bruke jorda effektivt. Dette bildet er tatt Washington D.C. for noen uker siden. Foto: AFP

De siste to dagene har gruppen drøftet finanskrise, frihandel og global oppvarming. Fredag har de fokus på hvordan de kan bidra til å styrke den globale matsikkerheten

Les også:Gir Iran atomfrist til september

Det var ventet at Obama fredag ville kunngjøre et nytt jordbruksprogram som omfatter investeringer for nærmere 100 milliarder kroner i jordbruket i de fattige landene. Disse investeringene skal bidra til å styrke landenes produksjon av mat.

Les også:Carla tør der andre fruer tier

G8 består av USA, Canada, Japan, Russland, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Italia.

Lederne fra disse landene skulle fredag drøfte samarbeid og matsikkerhet med toppolitikere fra Algerie, Angola, Egypt, Etiopia, Libya. Nigeria, Senegal og Sør-Afrika.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder