I FYR OG FLAMME: En demonstrant i Kisumu, Kenya, viser støtte til opposisjonen under en protest 11. oktober mot påstått valgfusk i forbindelse med valget 8. august.
I FYR OG FLAMME: En demonstrant i Kisumu, Kenya, viser støtte til opposisjonen under en protest 11. oktober mot påstått valgfusk i forbindelse med valget 8. august. Foto: Yasuyoshi Chiba AFP

Kenya forbyr opposisjonen å demonstrere

  • NTB
Publisert:
UTENRIKS

Det har vært omfattende uro i Kenya de siste dagene. Nå forbyr myndighetene opposisjonen å demonstrere i landets tre største byer.

Forbudet gjelder i hovedstaden Nairobi, samt i Mombasa og Kisumu, opplyser innenriksminister Fred Matiangi.

Politiet i Nairobi brukte tåregass onsdag, etter at tusenvis av tilhengere av opposisjonsleder Raila Odinga samlet seg utenfor valgkommisjonens kontor med krav om reformer.

Demonstrantene reagerte med å samle seg i en annen park og marsjerte derfra mot kontorene, som var beskyttet av opprørspoliti.

Bakgrunn: Presidentvalget i Kenya må holdes på nytt
Odinga kunngjorde tidligere i uka at han trakk seg fra presidentvalget 26. oktober.
Det nye valget skal holdes fordi landets høyesterett gikk med på Odingas krav om å annullere valget som ble holdt i august på grunn av uregelmessigheter og ulovligheter under stemmetellingen.
Les også: Falske nyheter ble spredd før valget

– Etter å ha vurdert vår synspunkt på det kommende valget, med tanke på det kenyanske folkets interesser, regionen og verden i det store og hele, mener vi at det beste er at jeg trer tilbake som presidentkandidat, het det i Odingas uttalelse.
Les også: Politiet åpnet ild under valgprotest i Kenya - én drept
President Uhuru Kenyatta vant det opprinnelige valget i august, foran Odinga, noe som utløste omfattende protester i landet. Ifølge den statlige menneskerettighetskommisjonen i Kenya ble minst 37 mennesker drept i valguroen, blant dem en seks måneder gammel baby.

(©NTB)

Her kan du lese mer om