Minst 90 skadd etter eksplosjon i London

Minst 90 mennesker er enten skadd eller døde som følge av en hendelse ved tunnelbanestasjonen Aldgate i London torsdag, ifølge en lege.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Tunnelbanesystemet i den britiske hovedstaden ble torsdag morgen rammet av minst tre eksplosjoner, og en toetasjes buss i sentrum av byen ble rammet av en eksplosjon.

Noe senere skal det også ha vært en ny eksplosjon på Tavistock Square i London, hvor bussen befant seg da den ble rammet. Politiet i London sier det er for tidlig å si hva som var årsaken til eksplosjonene, og om de er relatert til terrorisme.

Den britiske konservative politikeren Alan Duncan mener det er klart at eksplosjonene i London dreier seg om et terrorangrep. EU-parlamentets president beskrev hendelsene som "en koordinert serie av angrep", og han sa mange mennesker hadde mistet livet som følge av eksplosjonene.

Den britiske statsministeren Tony Blair varslet torsdag at han kommer til å bli i Gleneagles, hvor verdens mektigste ledere er samlet til G8-møte. Londons ordfører Ken Livingstone reiste torsdag hjem fra Singapore.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder