Full forvirring om gisler

(VG Nett) Det er full forvirring om de syv lastebilsjåførene som er holdt som gisler i Irak i 11 dager.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Vi har mottatt meldinger om at alle gislene, tre kenyanere, tre indere og en egypter, ble frigitt for omtrent en halv time siden, sa Kenyas utenriksminister Chirau Ali Mwakwere til nyhetsbyrået AFP tidligere i ettermiddag.

Men i nå avviser en irakisk forhandler at gislene er løslatt. Han sier forhandlingene fortsetter. Samtidig gjentar utenriksministeren at de syv er satt fri.

Den selvoppnevnte forhandleren, sjeik Hisham al-Dulaimi, sa at han ikke visste noe om at gislene skulle være løslatt, og at forhandlingene tvert imot fortsatt pågikk, melder Reuters.

De sju gislene ble bortført 21. juli av en hittil ukjent islamsk militant gruppe som truer med å drepe dem om ikke firmaet trekker seg ut av Irak og betaler erstatninger til familier i Falluja som har mistet slektninger i krigen.

- Hittil har det ikke vært positive resultater. Det kuwaitiske firmaet svarer ikke. De har gått med på å trekke seg ut av Irak, men de krangler fortsatt om erstatning, sa Dulaimi. Diplomatiske kilder i Bagdad bekreftet Dulaimis versjon.

Alle de syv gislene jobber for et kuwaitisk selskap, og gisseltakerne krevde at hele selskapet trakk seg ut av Irak- ellers ville de syv mennene bli halshugd én etter én.

Fristen for å etterkomme kravet har blitt endret en rekke ganger- den siste ble satt til lørdag klokken 17.

Meklingen for å løslate de syv lastebilsjåførene startet i går.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder