KJEMPEBØLGEN: Kristine Reiertsen (22) og kjæresten Eirik Kaaby (22) tror de reddet livet fordi de var til havs da dødsbølgene rullet mot Thailand. De tok bilde av bølgen på vei inn mot ferieperlen Krabi. Foto: EIRIK KAABY

Tre norske småbarn savnet

OSLO/PHUKET (VG) Mens topptreneren satt ved bassenget og spiste frokost med familie og venner, skylte den kraftige flodbølgen over dem. I natt var to av vennegjengens små barn borte.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

På et annet sted ved Phuket - på Phuket Orchid Resort - satt en annen fortvilet norsk familie. De savnet sin 17 måneder gamle datter.

De savnede småbarna var i natt tre av i alt åtte nordmenn som fryktes omkommet. Fra før av er det konstatert at en norsk mann og en norsktamilsk kvinne døde av den enorme flodbølgen på henholdsvis Phuket og Sri Lanka.

Spiste frokost

Et av de mest grufulle dramaene fant sted hjemme hos den norske topptreneren rundt klokken 04 i går morges norsk tid:

Treneren hadde invitert to vennefamilier på frokost ved leiligheten beliggende i Phang-Nga utenfor Phuket, deriblant fire små barn.

Etter at bølgen feide over ferieidyllen, var både trenerens kone og et av deres barn borte. Det samme var en to år gammel gutt fra Narvik.

39 år gamle Gro Mikaelsen, også hun fra Narvik, satt sammen med sin samboer Kim Bjørnstad (40) og hans åtte år gamle sønn Bruno (8) ved topptrenerens frokostbord, da hun hørte at noen ropte at det kom en flodbølge.

Mikaelsen løp umiddelbart sammen med en 41 år gammel kvinne og søkte ly inne på topptrenerens bad.

Etter kort tid skylte vannmassene gjennom baderomsveggen, og rev med seg de to kvinnene.

Klokken 20 i går kveld ringte hun hjem til sin mor fra et militærsykehus i Thailand.

- Hun hadde fått to kraftige rift i foten, og ventet på å bli operert. Trolig blir hun fraktet med helikopter til et annet sykehus for å få utført operasjonen, sa moren Jorunn Mikaelsen til VG sent i går kveld.

- Opp i et tre

Midt oppe i tragedien kunne hun i alle fall konstatere at datterens samboer og hans sønn heldigvis også kom fra flodbølgen uten alvorlige skader.

- Etter det vi forsto, ble de to skylt opp i et tre, hvor de ble sittende i tre timer. Nå er vi bare utrolig lettet over at alt ser ut til å gå greit med våre, sier Mikaelsen til VG.

Verre var det i går med den to år gamle sønnen til kvinnen som søkte ly på badet sammen med Gro Mikaelsen.

- Vi har snakket med flere der nede, og etter det vi forstår, er han fortsatt savnet. Hans far skal ha brukket et par ribbein, sier mor Jorunn Mikaelsen til VG.

Ett av topptrenerens to barn ble skylt opp i treet sammen med treneren, mens hans kone og deres andre barn fortsatt skal være savnet.

Treneren pådro seg en skade i foten, men skal ellers være i god fysisk form.

En sentral person i den aktuelle klubben bekreftet i går kveld overfor VG at klubben er orientert om de tragiske hendelsene i Thailand, men ønsket ikke å gi ytterligere kommentarer.

Etter det VG kjenner til, tok imidlertid treneren i går selv kontakt med klubben via telefon.

Sendte bilde

Også fra øya Phi Phi ved Krabi i Thailand skal to norske jenter være savnet, deriblant 20 år gamle Marion Aalgaard fra Ålgård i Rogaland.

Hun var tilknyttet en dykkerskole i Thailand sammen med en annen norsk jente.

Jentas far, John Aalgaard, hørte siste gang fra datteren lille julaften, da hun skrev en e-post og fortalte at hun skulle ut med en dykkerbåt.

I går sendte faren bilde av Marion til den norske ambassaden i Bangkok, i håp om at noen skulle finne datteren.

- Det blir ikke akkurat lett å få sove før jeg har fått noen avklaring. For hver time som går, blir det vanskeligere å finne roen. Akkurat nå vet jeg ingenting, sa faren til VG i går kveld.

Etter planen skulle Marion reise tilbake til Norge i mars.

- Flere norske dødsoffere

Eieren av hotellet 2Vikings opplyste i natt han kjente til flere norske dødsoffer.

- Jeg har vært på sykehuset og sett på listene over døde og skadede. Minst seks av de døde er registrert som nordmenn, og veldig mange er skadet, sier eieren av hotellet, Jan Johansen.

To av gjestene kom aldri tilbake til hotellet i går.

Det bekrefter Sture Moen ved hotellet overfor VG. Gjestene er to menn, henholdsvis 43 og 45 år gamle fra Lillestrøm. Hotelledelsen opplyste i natt at det ble regnet som relativt sikkert at 45-åringen har blitt offer for flodbølgen, mens 43-åringens skjebne var mer uviss.

I tillegg skal en kvinne i 40-50-årsalderen fra Vestlandet være savnet, får VG opplyst.

- Bevisstløs

Også svenske turister ble hardt rammet av gårsdagens flodbølge.

42 år gamle Sten var sammen med sin kone Anne-Lie og barna Anna (4) og Martin (7) på stranda på øya Phi Phi, da den enorme flodbølgen slo til.

Kona tok datteren i armene, mens Sten tok hånd om sin fire år gamle datter.

- Jeg tok Anna i armene og sprang, men jeg mistet henne når vi ble slynget inn blant husene, sier han til Aftonbladet.

Selv ble Sten slått bevisstløs og våknet opp 300 meter fra land.

Der ble han plukket opp av en thailandsk båt, og fraktet til nordmannen Øyvind Ballestad, som er bosatt i Phuket. Der fikk han beskjed om at kona og sønnen var i god behold.

Sent i går kveld viste han fortsatt ikke om hans fire år gamle datter var i live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder