KRITISKE TIL TRUMP: Barack Obama (øverst t.v.), Hillary Clinton, George Soros, Debbie Schultz (nederst t.v.), John Brennan og Maxine Waters. Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Brevbombene: Dette har mottakerne til felles

Drøyt halvannen uke før det amerikanske mellomvalget har Barack Obama, Hillary Clinton og fem andre Trump-kritiske personer vært mål for brevbomber.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Torsdag har amerikansk politi rykket ut til enda en melding om en mistenkelig pakke. Denne gangen er det på en adresse på Manhattan som er tilknyttet den amerikanske skuespilleren Robert Di Nero, ifølge New York Post.

Politiet ber innbyggere om å holde seg unna området.

Skuespilleren føyer seg inn i rekken av Trump-kritikere som har mottatt mistenkelige pakker de siste dagene.

Forsøkt angrep mot demokrater

Reuters rapporterer om økte spenninger mellom høyre- og venstresiden av amerikansk politikk etter denne ukens forsøkte angrep mot flere sentrale personer tilknyttet Det demokratiske parti i USA.

Trump: Mediene har et ansvar

Tirsdag 6. november skal amerikanerne avgi sine stemmer i det som ligger an til å bli et dramatisk mellomvalg. Resultatene vil avgjøre om Trump og Det republikanske partiet får bevare flertallet i både Senatet og Representantenes hus.

Disse har mottatt brevbomber:

Barack Obama

TRUET: Den tidligere USA-presidenten Barack Obama, her under sitt norgesbesøk tidligere i år. Foto: TORE KRISTIANSEN, VG

Pakken med bomben som ble adressert til den tidligere presidenten ble oppdaget onsdag. Obama var aldri i fare, ifølge Reuters.

Bombene som ble sendt ut beskrives som primitive, og skal blant annet ha inneholdt glasskår.

LES OGSÅ: Derfor hyller bedriftseiere Donald Trump

På pakken skal Obamas adresse ha vært skrevet med trykte bokstaver. Det samme gjelder for flere av pakkene som var adressert til de andre mottagerne.

Hillary Clinton

Den tidligere presidentkandidaten og utenriksministeren for demokratene er gift med USAs tidligere president Bill Clinton.

San Juans ordfører til VG: – Trump viser en avskyelig selvopptatthet

Tirsdag ble det oppdaget at en pakke med en bombe var sendt til Clintons hjem i staten New York.

POLITIKERE: Hillary Clinton var presidentkandidat for Det demokratiske parti i 2016. Hennes ektemann Bill Clinton var USAs president fra 1993 til 2001. Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

Pakkene skal ha vært postet med amerikanske «Forever»-frimerker. Dette er frimerker som brukes til ekspresspost.

TRE INTERVJUER: Derfor er Trump bra for USA

I enkelte av tilfellene skal bombene ha blitt sendt i «manila-konvolutter», og i flere av disse skal bombene ha vært dekket av bobleplast.

les også

Trump-biograf til VG: – Han banker terror inn i velgerne

George Soros

Den amerikanske multimilliardæren har donert store summer til Det demokratiske parti i USA. Soros var den første av de syv personene som fikk en mistenkelig pakke adressert til sitt navn.

Rørbomben ble mandag funnet i postkassen til den politiske aktivisten.

I OSLO: Den amerikanske investoren og filantropen George Soros besøkte Norge i 2013. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Debbie Wasserman Schultz

Demokraten fra Florida er tidligere medlem av den politiske komiteen Democratic National Comittee.

FIKK DU MED DEG? Mannen Trump ikke kan fordra (VG+)

UTSATT: Florida-demokraten Debbie Schultz (midten) er en av de syv personene som har mottatt brevbomber i USA den siste uken. Foto: Wilfredo Lee / TT NYHETSBYRÅN

Onsdag ble en mistenkelig pakke oppdaget ved kontoret til Schultz i Florida. Pakken var adressert til tidligere justisminister Eric Holder, mens Wasserman Schultz' kontor skal ha vært oppført som returadresse.

MISTENKELIG PAKKE: Onsdag kveld amerikansk tid ble en mistenkelig pakke funnet i Los Angeles. Pakken var adressert til California-demokraten Maxine Waters. Foto: ROBYN BECK / AFP

Maxine Waters

Demokraten representerer California i Representantenes hus, og er svært kritisk til Trump. Hun har blant annet kalt presidenten for umoralsk og Putin-vennlig.

– Han må stoppes, har Waters tidligere skrevet på Twitter.

DEMOKRAT: Maxine Waters og USAs president Donald Trump har vært svært kritiske til hverandre i den offentlige debatten. Foto: Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN

Denne uken ble en mistenkelig pakke adressert til Waters oppdaget ved et postanlegg i delstaten Maryland.

Onsdag kveld ble en ny mistenkelig pakke adressert til Waters oppdaget på et postkontor i Los Angeles.

John Brennan

I lokalene til CNNs redaksjon i New York ble det onsdag funnet eksplosiver i en pakke. Denne skal ha vært adressert til tidligere CIA-sjef John Brennan, som har opptrådt som kommentator hos kanalen.

Bombefunn i CNNs lokaler i New York: – Åpenbart en terrorhandling

Et par timer etter nyheten om den bombene kom, kom Brennan med direkte beskyldninger mot Trump.

– Jeg tror dessverre at Donald Trump har bidratt med å provosere fram et slikt sinne, om ikke vold, uttalte han.

Slik skal brevbombene ha sett ut:

I pakken som ble sendt til CNN-bygget på Manhattan i New York City ble det funnet et hvitt pulver som nå analyseres av politiet, ifølge Reuters.

Joe Biden

Den tidligere visepresidenten til Obama er av FBI pekt ut som et mulig offer for brevbombene.

Politiet leter etter en mistenkelig pakke de tror var adressert til Biden.

TIDLIGERE VISEPRESIDENT: Demokraten Joe Biden deltar under et politisk arrangement på University of South Florida. Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN

Biden har tidligere anklaget Trump for å være venn med diktatorer og autokrater. Samtidig har han vært tydelig på at han mener det er feil av demokratene å jobbe for å avsette den nåværende presidenten, dersom de får tilbake makten i Kongressen og Representantenes hus.

Han mener politikerne heller bør bruke tiden sin på andre saker.

les også

Russland reagerer på at Trump vil vrake historisk avtale: «Et svært farlig skritt»

– Jeg syns vi skal fokusere på alle de forferdelige tingene som skjer med tanke på middel- og arbeiderklassen, har Biden tidligere uttalt.

Flere amerikanske medier meldte onsdag at en bombe hadde blitt oppdaget på vei til Det hvite hus. Kilder avkreftet dette senere.

Trump lover omfattende etterforskning

Etter at flere sentrale demokrater var mål for de brevsendte bombene, har president Donald Trump lovet en storstilt etterforskning, skriver Independent.

FBI er i full gang med etterforskningen av saken. Så langt er ingen mistenkt for å stå bak de mistenkelige handlingene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder