TREKKER SEG: Skuespiller Minnie Driver. Her avbildet under premieren på den siste «Star Wars»-filmen i desember i fjor. Foto: DANNY MOLOSHOK / X01907

Filmstjernen Minnie Driver trekker seg fra Oxfam

Den 48 år gamle skuespilleren trekker seg som global ambassadør for den britiske nødhjelpsorganisasjonen Oxfam etter prostitusjonsskandale.

uvakt@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Driver har i årevis vært en av organisasjonens mest kjente ansikter utad, men trekker seg nå som global ambassadør etter avsløringer om bistandsarbeideres sexkjøp i fattige, nødstilte land.

– Jeg er forskrekket over anklagene mot Oxfam International og vurderer på ingen måte å fortsette min støtte til denne organisasjonen eller dens ledere, sier skuespilleren til The Telegraph.

Hun er den første kjendisen som trekker seg fra organisasjonen etter avsløringene.

– Jeg er knust. Knust med tanke på de kvinnene som ble brukt av folk som var sendt dit for å hjelpe dem, og knust over responsen fra organisasjonen, skriver hun på Twitter.

Ifølge britiske aviser kjøpte ansatte i hjelpeorganisasjonen sex av unge haitiere da de var utsendt til jordskjelvkatastrofen i Haiti i 2010. I tillegg anklages hjelpearbeidere for voldtekt og seksuelle overgrep.

Tidligere denne uken gikk Oxfams nestleder Penny Lawren av som følge av anklagene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder