I THAILAND: Rahaf Mohammed al-Qunun på hotellrommet hvor hun barrikaderte seg på flyplassen i Bangkok. Foto: Foto: Human Rights Watch / AP 

FN har gitt Rahaf (18) status som flyktning

Australia bekrefter at de nå vurderer å bosette 18 år gamle Rahaf Mohamed al-Qunun, som har flyktet fra familien i Saudi-Arabia.

nils.inge.kruhaug@ntb.no

Lørdag kveld kom hun til Thailand med fly fra Kuwait, der hun hadde vært på besøk med familien.

Bakgrunn: Hevder hun blir drept hvis hun sendes hjem

På flyplassen i Bangkok ble hun stanset av immigrasjonsmyndighetene, som ville returnere henne til Kuwait.

les også

Thailand lover å ikke deportere saudiarabisk 18-åring

18-åringen ba for sitt liv og hevder at familien har mishandlet henne både fysisk og psykisk. Hun hevder også å ha vendt seg bort fra islam, noe som er en svært alvorlig forbrytelse i Saudi-Arabia.

Raser mot Saudi-Arabia: – Grotesk, motbydelig og uhyggelig

VILLE IKKE HJEM: På flyplassen i Bangkok ble hun møtt av representanter fra immigrasjonsmyndighetene. Foto: Thailandsk politi via Reuters

Etter å ha tryglet om hjelp på sosiale medier kom representanter for FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) henne til unnsetning. Ifølge thailandsk politi ankom Qununs far og bror Bangkok tirsdag kveld, men hun nekter å møte dem.

les også

Hun trenger beskyttelse

Onsdag opplyste australske myndigheter at FN har gitt Qunun status som flyktning og at de på oppfordring fra UNHCR vurderer å gi henne opphold.

– Vi vil vurdere denne henvendelsen på vanlig måte, heter det i en kunngjøring fra det australske innenriksdepartementet.

– Regjeringen kommer ikke til å kommentere saken ytterligere, het det videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder