1 av 5STORE ØDELEGGELSER: Tornadoens herjinger gikk særlig hardt utover en trailerparken i Nord-Dakota, der den veltet campingvogner, mobile hjem og biler. Josh Wood / AP

Spedbarn døde i tornado i USA

UTENRIKS

En én uke gammel baby døde og flere titalls ble skadet da en tornado traff en by i Nord-Dakota natt til onsdag.

Publisert:

Sheriff Gary Schwartzenberger i området sier den én uke gamle babyen døde etter at tornadoen raste gjennom en trailerpark i Nord-Dakota og veltet familiens mobile hjem.

Han sier til lokalavisen Bismarck Tribune at tornadoen har rystet et helt lokalsamfunn.

28 ble skadet i tornadoen. Av dem skal 20 ha bodd i trailerparken, der de kraftige vindkastene veltet flere biler, campingvogner og mobile hjem, skriver AP.

– Jeg var sammen med hunden min, og i neste øyeblikk plukker stormen opp campingvognen min og slenger den i bakken. Det kjentes som om vi var vektløse, sier Clifford Bowden (37) som var i campingvognen sin da stormen traff, til nyhetsbyrået.

Ifølge The Washington Post er tre av de skadede etter tornadoen kritisk skadet. Over 100 bygninger har også blitt skadet eller knust.

Tirsdag kveld amerikansk tid, altså natt til onsdag norsk tid, startet opprydningsarbeidet, og beboere fikk lov til å gå inn i parken igjen, ifølge ABC News. Opprydningsarbeidet fortsetter onsdag.

Her kan du lese mer om