REDDET: Slik så hunden Old Lady ut da hun ble funnet etter over to uker på rømmen. Foto: Ruff Start Rescue

Old Lady reddet etter 17 dager i sprengkulda

Sanktbernhardshunden veide kun 40 kilo da den ble funnet.

Den ti år gamle hunden hadde akkurat blitt reddet og plassert i fosterhjem i Minnesota da den forsvant i starten av januar.

les også

«Verdens søteste hund» er død

Deler av USA har de siste ukene vært rammet av sprengkulde, og i dagene etter at Old Lady forsvant ble det på to steder i delstaten målt 40 kuldegrader. Som om det ikke minusgradene var kritiske nok i seg selv – hadde hunden akkurat blitt barbert på deler av kroppen.

Fikk du med deg? Hundene Bimbo og Ronne angrepet av ørn

I løpet av de to første ukene var det flere observasjoner av hunden, men ingen hadde så langt klart å få tak i den – og den intense leteaksjonen fortsatte med full styrke, skriver organisasjonen Ruff Start Rescue på sine Facebook-sider.

KALDT!: Old Lady var nylig barbert på deler av kroppen. Foto: Ruff Start Rescue

Old Lady var kjent for å være svært sky og skeptisk til mennesker, og ettersom dagene gikk ble også håpet om å finne den i live svekket.

Din første hund? Dette er hunderasene du ikke bør velge

Men denne uken fikk det lokale politiet en telefon om en sanktbernhardshund som hadde viklet båndet sitt inn i noen trær, og dermed satt seg fast.

les også

Katt satt fast hodet i søppeldunk

De frivillige forsto raskt at det var Old Lady som nå var funnet, og kunne etter litt frem og tilbake omsider få den sky hunden tilbake i sikkerhet og inn i varmen. Sanktbernhardshunder er kjent for sin store størrelse, og veier vanligvis mellom 65 og 120 kilo, men hunden veide kun 40 kilo da hun ble funnet.

– Det er et mirakel, oppsummerer organisasjonen, som onsdag kveld la ut en video av Old Lady som tilsynelatende har fått det mye bedre:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder