Foto: Klaudia Lech

Nyhetsbyrå: Skal annonsere «konkrete steg» i Venezuela mandag

Ifølge nyhetsbyrået Reuters vil USAs visepresident Mike Pence annonsere «konkrete steg» for å legge press på Nicolás Maduros regjering i Venezuela mandag.

– Visepresidenten vil annonsere konkrete steg. Dere kan forvente at han annonserer klare grep i morgen når han snakker med Lima-gruppen, sier en anonym tjenesteperson i den amerikanske administrasjonen til nyhetsbyrået.

– Det som skjedde i går skal ikke stoppe oss fra å få humanitær bistand inn i Venezuela, sa tjenestepersonen, ifølge nyhetsbyrået.

les også

Presset mot Venezuelas president Maduro øker

Han ønsker ikke å gå inn på hva disse stegene vil være, men viser til tidligere til de tidligere tiltakene USA har gjennomført, som de knallharde sanksjonene som skal ramme landets oljesektor.

Krisen i Venezuela eskalerte denne helgen da opposisjonslederen Guaidó sitt forsøk på å få nødhjelp inn i landet førte til voldelige sammenstøt på grensen. Lørdag døde minst to personer som følge av sammenstøtene, blant dem en 14 år gammel gutt. Langt flere skal være skadet – over 300 melder AFP søndag.

les også

Bruker tåregass og gummikuler mot venezuelanere på grensen

Mandag skal Guaidó møte USAs visepresident Mike Pence i Colombias hovedstad Bogotá. Der skal også Guaido delta på et møte med Lima-gruppen, som består av 14 latinamerikanske land, skriver NTB.

På sin Twitter-konto skrev Juan Guaidó, som har erklært seg som midlertidig president i Venezuela, selv dette natt til søndag norsk tid:

– Dagens hendelser har tvunget meg til å ta en beslutning: Å foreslå på formelt vis overfor verdenssamfunnet at vi holder alle muligheter åpne for å frigjøre dette landet som sliter.

les også

Norge anerkjenner ikke Juan Guaidó som midlertidig president i Venezuela

Utenriksminister Mike Pompeo har også sagt at USA fordømmer voldsbruken mot dem som vil få nødhjelp inn i Venezuela, og USAs president Donald Trump sier at han ikke utelukker å gå inn med væpnede styrker, skrev BBC søndag.
Dette bekreftet Pompeo overfor Fox News.

Trump har lenge truet med bruk av militærmakt i Venezuela. Det har tidligere ikke blitt godt mottatt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder