NOK ER NOK: Erkebiskop Desmond Tutu mener Mugabe må tvinges til å gå av. Foto: EPA
NOK ER NOK: Erkebiskop Desmond Tutu mener Mugabe må tvinges til å gå av. Foto: EPA

- Kirken er besatt av homofili

UTENRIKS

(VG Nett) Erkebiskop Desmond Tutu mener kirkens besettelse og fokus på homofili overskygger de virkelige og viktige problemene i verden.

Publisert:

- Jeg tror Gud gråter, og jeg mener kirken ikke burde henge seg opp i dette spørsmålet, da det er helt irrelevant, sa Desmond Tutu på en konferanse for kirkeledere i Storbritannia denne helgen.

Erkebiskopen mener den anglikanske kirkens fokus på seksualitet går på bekostning av andre viktige saker, som for eksempel bekjempelse av fattigdom. Han anklaget også flere kristne for å gå i mot Jesu budskap i deres behandling av homofile, ved at de «forfølger de som allerede er forfulgt».

Tutu fortalte at han noen ganger skammet seg over sine medkristne som heller fokuserte på å diskutere homofili-spørsmålet, enn å hjelpe de 30.000 som dør av sult og fattigdom hver dag.

Sex-etikk

- Tradisjonalistene har ingen rett til å påstå at homofile selv har valgt sin seksualitet, og det er viktig denne diskusjonen ikke blir større enn den er, sa Tutu.

- Det burde være mulig å akseptere at vi er uenige på spørsmålet om homofili.

Dette er likevel lettere sagt enn gjort, da flere i det anglikanske kirkesamfunnet frykter at en avslutning på homodiskusjonen fører til at flere liberale meninger får fotfeste. Biskop John Packer insisterer ifølge BBC på at kirken trenger å fastsette en seksual-etikk; regler på hva som er rett og galt av seksuell oppførsel.

Hva mener du? Trenger kirken etikkregler på hva som er rett og gal seksualoppførsel?Diskutér her!

Her kan du lese mer om