RASER: Hundrevis av afrikanske immigranter protesterer mot at den lokale mafiaen angivelig drepte seks afrikanske immigranter Foto: AFP

Raser etter mafia-drap på afrikanske immigranter i Italia

(VG Nett) Hundrevis av afrikanske immigranter viste deres sinne og frustrasjon etter at den lokale mafiaen angivelig skal ha drept seks afrikanere i den italienske byen Napoli.

Samaria Iqbal
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Hundrevis av afrikanske immigranter protesterte i gatene nord for den italienske byen Napoli, demonstrantene knuste vinduer og kastet stein, melder AP.

Protestantene marsjerte på motorveien og blokkerte biltrafikken på den ni kilometer lange marsjen. En av demonstrantene kastet seg foran en bil før han ble ført vekk av politiet.

Demonstrantene kom i håndgemeng med politiet som prøvde å roe ned de oppmøtte. Politiet melder at enkelte var bevæpnet med knuste flasker og ropte skjellsord mot italienere.

Demonstrantene protesterte mot drapene på seks afrikanske immigranter som angivelig skal ha blitt drept av den lokale mafiafamilien, de seks kom fra Ghana, Togo og Liberia.

Lokale myndigheter tror at drapene var en straff fra mafiaen fordi de seks immigrantene hadde prøvd å konkurrere i den lukrative narkotikahandelen.

Ofrene ble drept med maskingevær da de stod utenfor en lokal butikk. En syvende person ligger på sykehuset med skuddskader, melder AP.

Protestantene avviste at de drepte var involvert i narkotikahandel.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder