Kart

Hevder saudiledet koalisjon utførte angrep mot jemenittisk havneby

Den saudiledede koalisjonen har utført militære angrep nord for den jemenittiske havnebyen Hodeida, ifølge statlig TV.

NTB

Angrepet ble utført mot «legitime militære mål», melder den statlige TV-kanalen Ekhbariya fredag, skriver Reuters.

Jemenittiske opprørere fra houthi-militsen, som har sagt at det var de som sto bak angrepene mot oljeanlegget i Saudi-Arabia, holder til i det området hvor koalisjonen utførte angrep.

Den saudiledede koalisjonen melder at de har ødelagt fire steder som har blitt brukt for fjernstyrte båter og sjøminer.

les også

Irans utenriksminister advarer mot full krig

– Disse områdene er blitt brukt som base for å utføre terroristhandlinger som truer sjøfartsruter og internasjonal handel i Bab el-Mandeb-stredet og i den sørlige delen av Rødehavet, sa talsmann oberst Turki al-Malki for koalisjonen i en uttalelse.

Vanskelig å henge med? Her forklarer VGs Midtøsten-korrespondent det viktigste du må vite i konflikten mellom Saudi-Arabia og Iran:

Tidligere på dagen ba koalisjonen sivile om å holde seg borte fra området. De hevder de tok alle nødvendige forholdsregler.

les også

Stoltenberg om angrepene i Saudi-Arabia: - Ekstremt bekymret

Houthi-militsen i Jemen sier – via sin stasjon Masirah TV – at koalisjonen med dette har brutt våpenhvileavtalen som ble forhandlet fram i Sverige i desember i fjor.

– Vi hadde nå sovet rolig i månedsvis. Men i kveld skremte lyden av eksplosjoner og fly oss atter en gang, sier Mohammed Abdullah, som bor i Hodeida, til Reuters.

FN har beregnet at minst 10.000 mennesker er drept etter at den saudiledede koalisjonen av allierte arabiske stater begynte å bombe Jemen i mars 2015. Andre anslag ligger langt høyere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder