FLOMMER OVER: Lake Pontchartrain er blant de oversvømte innsjøene. Foto: DAN ANDERSON / EPA

Enorme vannmengder etter «Barry»: Familie på fem sitter fast på tak

Den tropiske stormen «Barry» har truffet land og flere personer er rammet. Blant annet en familie på fem som sitter fast på et tak, fanget i vannmassene.

Ekstremværet «Barry» ble først oppgradert til en kategori 1-orkan, men ble nedgradert til en tropisk storm da den traff land.

«Barry» traff i nærheten av Intracoastal City i Louisiana. Den beveger seg innover i landet og lager et flomkaos.

I byen Franklin har en familie på fem blitt sittende fast på et tak på grunn av vannmassene som omringer huset deres. Nasjonalgarden måtte gi opp sin opprinnelige plan for å få familien i sikkerhet, da de høye vannmassene satt dem selv i fare, skriver nyhetsbyrået AP.

VANN TIL LIVET: To personer tar seg gjennom vannmassene i en gate i byen Mandeville i Louisiana. Foto: JONATHAN BACHMAN / X02987

Myndighetene har ikke kommet med nye opplysninger om redningsaksjonen.

TV-bilder fra regionen viser overfylte kanaler, oversvømte motorveier og veltede trær og kraftledninger. Vannstanden i flere elver har oversteget dikene, skriver NTB.

I Louisiana ble det meldt om at minst 118.876 personer er strømløse.

På Louis Armstrong New Orleans International Airport tok ingen fly av på grunn av «Barry», og lørdag kveld hadde vannstanden i visse områder i St. Johns's Parish, som ligger ved siden av New Orleans, nådd 60 centimeter, skriver NTB.

Etter hvert som den tropiske stormen trekker innover land er det ventet at den vil avta ytterligere i styrke. Det var lenge fryktet at New Orleans, som ble rammet hardt av orkanen Katrina i 2005, kunne oppleve en reprise. Ifølge AP er det imidlertid ventet at byen vil unngå et hardt sammenstøt med «Barry», og ser ut til å bli spart for de verste oversvømmelsene.

les også

Frykter ny katastrofe i New Orleans: – Den er mektig

Flere evakuert

President Donald Trump erklærte lørdag unntakstilstand i Louisiana.

Mart Black, talsperson for Terrebonne Parish's Office of Emergency Management, sier til CNN lørdag formiddag at tolv personer og en katt er blitt evakuert.

Personene befant seg på Island Road i Cocodrie da de ble hentet av kystvakten. De hadde ikke evakuert på forhånd, men forsøkte å bli værende gjennom stormen.

Black forteller at flere personer ønsker å reddes fra de stadig økende vannmengdene i området.

En video fra politiet i Lafourche Parish viser en bil halvveis under vann og sterk vind på Louisiana Highway 1.

Sjekk vinden: Her kan du sjekke hvordan orkanen Barry blåser og beveger seg akkurat nå. Sett musepekeren på kartet, og du får vite hvor kraftig vinden er.

BARRY SLÅR INN: Her slår den tropiske orkanen Barry inn over kysten av Louisiana lørdag kveld norsk tid. Foto: Earth.nullschool.net

Elver ventet å stige flere meter

Barry beveger seg sakte, noe som vil medføre kraftig nedbør og fare for oversvømmelser gjennom helgen og inn i begynnelsen av neste uke, ifølge NHCs varsel.

Barry fører også med seg kraftig regn i delstatene Alabama og Mississippi.

Man regner med at det vil falle mellom 25 og 50 centimeter med regn over helgen New Orleans-området.

Det er ikke snakk om en veldig kraftig orkan, med sine 119 kilometer i timen i styrke, men flommen den fører med seg langs Golf-kysten, kan bli veldig ødeleggende, skriver AP.

Vannmengdene skal likevel ikke bli så store som de første beregningene viste. Blant annet skal Mississippi River stige rundt 5,2 meter, og ikke 5,8 meter, som meldt tidligere.

Sånn så det ut når orkanen Florence traff North-Carolina i september 2018:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder