I HARDT VÆR: Prins Andrew under et møte i Tyrkia i år. Foto: MUSTAFA OZER / AFP

Prins Andrew-anklager: Vil vitne til FBI

Johanna Sjoberg stod frem for over ti år siden med anklager om uønsket seksuell kontakt med prinsen. Nå er hun klar for å vitne til FBI.

Det var i 2001 at 21 år gamle Johanna Sjoberg ble flydd fra Storbritannia til New York for å delta på en av milliardæren Jeffrey Epsteins ekstravagante fester. Det var ikke før i 2007 at hun fortalte om hendelsesforløpet på disse festene.

39-åringen er en av to kvinner som har ytret seg om å ha hatt uønsket kontakt med prinsen av denne typen. Hun forteller at prinsen skal ha satt henne på fanget hans og brukt en dukke med slående likhet til seg selv for å ta henne på brystene, skriver The Daily Mail.

Den andre kvinnen som har kommet med anklager er Virginia Giuffre, som har hevdet hun bare var 17 år da Epstein betalte henne 15.000 dollar for å ha sex med prinsen i 2001.

Hertugen av York har nektet for alle anklagene, og mener selv at han aldri har møtt kvinnene.

les også

Prins Andrew trekker seg fra sine offisielle oppdrag

Mistet tillit

I en undersøkelse utført av The Daily Express, kommer det fram at 60% av deltakerne mener Prins Andrews involvering i Epstein-saken og BBC-intervjuet har gjort skade på det britiske kongehuset og monarkiet. I samme undersøkelse svarte 72% at de mener prinsen bør bistå i etterforskningen og vitne til FBI.

Med prinsens fratredelse av sin offisielle rolle, mister han også sitt kongelige stipend på rundt 2,9 millioner kroner og verge-tittelen for over 230 organisasjoner.

Se utdrag fra det omstridte intervjuet under. Her kan du se hele intervjuet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder