Trump på Thanksgivingbesøk til Afghanistan

USA har gjenopptatt samtalene med Taliban, sa president Trump under et overraskelsesbesøk til amerikanske soldater i Afghanistan i anledning Thanksgiving.

Dette er Trumps første besøk til landet. Han ankom flybasen Bagram Airfield, den største amerikanske militærbasen i Afghanistan like før klokken 20.30 lokal tid.

Presidenten serverte Thanksgiving-kalkun til de amerikanske soldatene. Besøket varte i om lag to og en halv time. Under visitten rakk Trump også å møte Afghanistans president Ashraf Ghani, melder CNN.

President Trump sa at USA og Taliban har gjenopptatt samtaler, og at han tror Taliban er åpne for våpenhvile.

Uttalelsen kommer over to måneder etter at Trump brått brøt fredssamtaler med Taliban etter et bombeangrep i Kabul hvor tolv personer, deriblant en amerikansk soldat, ble drept.

GOD STEMNING: Donald Trump i kjent stil. Foto: Alex Brandon / AP

– Taliban vil gjøre en avtale. Vi får se om de vil gjøre en avtale. Det må være en ordentlig avtale, men vi får se. Men de ønsker å gjøre en avtale, sa Trump til de amerikanske troppene ifølge CNN.

Siden i fjor sommer har det foregått forhandlinger mellom USA og Taliban. Målet var en fredsavtale som kunne åpne for at alle amerikanske soldater ble trukket ut. Men i begynnelsen av september ble forhandlingene brått innstilt av president Donald Trump. Siden da har Taliban trappet opp angrepene, som i mange tilfeller har rammet sivile.

Journalistene hadde fått streng beskjed om å holde besøket hemmelig av hensyn til presidentens sikkerhet, melder AP.

Julaften i fjor dro Trump og førstedame Melania til Irak, deres første besøk til et aktivt konfliktområde.

SERVERER: President Donald Trump i kantinen hvor han serverer kalkun til amerikanske soldater i Afghanistan. Foto: TOM BRENNER / Reuters

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder