Hongkong: Demonstranter har satt fyr på barrikader

Mens gater står i brann bruker politiet tåregass mot tusenvis av demonstranter i Hongkong.

Kaos herjer i sentrum av Hongkong klokken 19, lokal tid, lørdag. Politiet fyrer av tåregass og vannkanoner mot demonstrantene som i gjengjeld hiver bensinbomber.

Det skriver nyhetsbyrået AFP. Ifølge Reuters har demonstrantene også kastet både steiner og brannbomber. En politimann skal ifølge byrået være skadet, men dette er ubekreftet - ellers er det ingen meldinger om personskader.

Det brenner også kraftig i en hovedgate, etter at demonstranter tente på en barriere de hadde satt opp for å sperre av veien. Gaten var blokkert ved hjelp av veisperringer som de har bygget av søppelkasser og skilt.

les også

Derfor demonstrerer de i Hongkong

Da politiet kom for å fjerne demonstrantene fra området, trakk de seg tilbake. De kom senere tilbake og satte fyr på veisperringene, skriver NTB.

En planlagt demonstrasjon som skulle avholdes lørdag, ble avlyst etter at politiet avslo søknaden, men demonstrantene lyttet ikke til dette.

Arrangementet skulle markere at det er fem år siden Kina besluttet å endre valgsystemet for å gi Beijing økt innflytelse over hvem som skulle styre Hongkong.

Se flere bilder i galleriet under

Brøt seg gjennom barriere

Ifølge AFP brukte politiet vannkanoner og skjøt flere runder med tåregass mot demonstrantene for å løse opp massene ved en barrikade foran byens parlament, kjent som det «Legislative Council», det lovgivende forsamlingen.

Nyhetsbyrået skriver videre at demonstrantene kortvarig brøt seg gjennom barrieren, men ble støtt tilbake av vannkanonene og tåregassen.

En gruppe demonstranter med amerikanske flagg sang ifølge Bloomberg den amerikanske nasjonalsangen mens de ba president Donald Trump om å «frigjøre» Hong Kong.

FLAGG: En gruppe demonstranter ba USA om å rette oppmerksomheten mot situasjonen i Hong Kong. Foto: JEON HEON-KYUN / EPA

les også

Hongkongs leder advarer om alvorlig eskalering

les også

Hongkong-demonstrantene vil vise at de er fredelige

Personer i alle aldre har også deltatt i en religiøs demonstrasjon som startet med at demonstrantene gikk til religiøse landemerker, før de rettet kursen mot distriktet der regjeringskontorene ligger. Mange holdt seg til fortauet og sørget for å ikke påvirke trafikken.

Hongkong har de siste månedene vært herjet av voldsomme demonstrasjoner som ble utløst av et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina.

TÅREGASS: En politimann skyter tåregass mot en anti-regjerings-demonstrasjon i Hongkong lørdag. Foto: JEON HEON-KYUN / EPA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder