CORONARAMMET: Over 100 av mannskapet om bord på det amerikanske hangarskipet USS Theodore Roosevelt har fått påvist coronasmitte. Foto: AP / NTB scanpix

Hangarskipskaptein som varslet om coronautbrudd fikk sparken

Kapteinen på det amerikanske hangarskipet USS Theodore Roosevelt, som varslet om et coronautbrudd om bord, har fått sparken.

  • NTB-AP

Artikkelen er over 55 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

Brett Crozier skrev tidligere i uken et notat til den amerikanske marineledelsen og ba om å få sette 90 prosent av mannskapet på nærmere 5000 i land på stillehavsøya Guam.

Flere titalls hadde da fått påvist smitte om bord, og viruset spredte seg raskt.

– Vi er ikke i krig. Besetningen trenger ikke å miste livet. Hvis vi ikke gjør noe nå, vil vi ikke lykkes i å ta vare på vår viktigste ressurs, nemlig våre sjøfolk, skrev Crozier i notatet.

Torsdag kom svaret fra USAs fungerende marineminister Thomas Modly, som anklager Crozier for å ha utvist ekstremt dårlig dømmekraft og gir ham sparken som skipssjef.

Ifølge Modly sendte Crozier notatet til for mange, noe som resulterte i at det ble lekket til en amerikansk avis. Dette virket ifølge marinesjefen «destabiliserende» og reiste tvil om marinens kampevne.

Over 100 har hittil fått påvist coronasmitte om bord på USS Theodore Roosevelt, og ifølge den amerikanske marinen vil rundt 3.000 av mannskapet nå bli satt i land og i karantene.

Mer om

  1. Coronaviruset
  2. Pentagon
  3. USA
  4. Sjøfart

Flere artikler

  1. Sparket kaptein er selv coronasmittet

  2. En død og nesten 600 smittet i coronautbrudd på hangarskip

  3. USAs fungerende marineminister går av etter å ha latterliggjort kaptein

  4. Ytterligere 99 er virussmittet på cruiseskip

  5. Cruiseskip med coronautbrudd la til kai i California: – Ivrige etter å komme oss hjem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder