JAPAN: Et F/A-18 jetfly på den amerikanske marinebasen Iwakuni i Japan i mars i år. Foto: Kyodo / AP

Ulykke med amerikanske militærfly utenfor Japan

To personer er funnet, mens fem fortsatt er savnet etter at to amerikanske militærfly styrtet utenfor kysten av Japan.

Det amerikanske forsvaret har satt i gang en redningsaksjon, men foreløpig er det ikke bekreftet om noen er skadet eller omkommet.

Ulykken skjedde klokken 02 natt til torsdag lokal tid.

LETER: Et fartøy fra den japanske kystvakten søker etter de savnede amerikanske marinesoldatene utenfor kysten av Kochi torsdag. Foto: Kyodo / REUTERS 

Japans forsvarsdepartement opplyser til Reuters at letemannskapene foreløpig har funnet to av de sju savnede marinesoldatene som var om bord i flyene. Søket etter de øvrige savnede pågår fortsatt, ledet av det japanske forsvaret.

– Fly og skip fra USAs og Japans forsvar søker etter dem som fortsatt er savnet. Jeg håper alle blir reddet så snart som mulig, sier talsmann Takeshi Iwaya.

les også

Militærfly kolliderte under øvelse

Marinen opplyser at én av de involverte blir undersøkt av helsepersonell på militærbasen. Vedkommende skulle være i stabil tilstand. Den andre soldaten ble funnet etter rundt 10 timer og tatt om bord i et japansk militærfartøy, men myndighetene har ikke opplyst noe om tilstanden.

De to flyene er et F/A-18 kampfly og en type Hercules-fly (KC-130) som brukes til å tanke drivstoff i luften. Flyene tok av fra en amerikanske miltærbase i Iwakuni sørvest i Japan, og holdt på å øve da ulykken inntraff.

KRASJ: Et fly av typen KC-130 Hercules skal ha styret utenfor kysten av Japan. Foto: US MARINES / REUTERS

Ifølge Reuters kolliderte flyene med hverandre i luften og styrtet i sjøen. Marinen kaller det «a mishap», altså et uhell, men går ikke i detaljer om hva som skjedde. Anonyme kilder sier det kan ha skjedd mens de fylte drivstoff i luften.

Ulykken skal ifølge CNN ha skjedd rundt 320 kilometer utenfor Iwakuni.

En talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon bekrefter leteaksjon, men vil ikke bekrefte hvor mange personer som er savnet.

– Det pågår en granskning av omstendighetene rundt uhellet, heter det i en pressemelding fra Pentagon, som ikke kommer med noen nærmere opplysninger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder