EUs sjefforhandler Michel Barnier overrakte torsdag utkastet til brexit-avtale til EUs president Donald Tusk. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix

Kaller inn til ekstraordinært brexit-toppmøte i EU

EU holder ekstraordinært toppmøte om brexit 25. november, opplyser EU-president Donald Tusk.

  • uvakt@ntb.no

Artikkelen er over ett år gammel

EU-presidenten fikk torsdag morgen overrakt det omfattende utkastet til skilsmisseavtale av EUs sjefforhandler Michel Barnier. Han skisserte da den videre prosessen for en ordnet brexit.

les også

Slik er avtalen mellom EU og Storbritannia

– Hvis det ikke skjer noe uforutsett, vil vi avholde et toppmøte for å ferdigstille og formalisere brexit-avtalen. Det vil finne sted søndag 25. november klokka 9.30, sa Tusk.

Tusk fortalte at han hørte uttalelsen til Storbritannias statsminister Theresa May onsdag kveld. Han understreket at han ikke deler hennes brexit-entusiasme, men at han mener utkastet som nå er utarbeidet ivaretar EUs interesser.

les også

Boris Johnson vil stemme mot brexitavtale

– Dette handler om skadekontroll, sa Tusk.

Statsminister Theresa May klarte å få sin regjering med på å gå videre med utkastet til brexit, til tross for omfattende intern motstand. Et dramatisk regjeringsmøte onsdag trakk i langdrag, og først etter fem timer kunne May slå fast at regjeringen ga grønt lys. Nå venter en hard kamp i Parlamentet, der May skal presentere avtalen senere torsdag.

Regjeringsmedlem går av i protest

En statssekretær ved den britiske regjeringens Nord-Irland-kontor går av i protest mot den foreløpige brexit-avtalen.

Avgangen er den første etter at at statsminister Theresa May klarte å samle støtte i regjeringen til å gå videre med utkastet.

Shailesh Vara sier ifølge Sky News at han går av fordi han ikke kan støtte utkastet til skilsmisseavtale mellom EU og Storbritannia.

Flere artikler

  1. Den britiske regjeringen støtter utkastet til brexit-avtale

  2. Mulig mistillitsforslag mot Theresa May: Dette er brexit-scenarioene

  3. May får gjennomgå: – Massivt og skadelig feiltrinn

  4. Skjebneuke for Theresa May: – Står i en forferdelig posisjon

  5. Spania og Storbritannia enige om Gibraltar

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder