Alle Nairobi-angriperne er drept

Kenyas president Uhuru Kenyatta informerer onsdag at alle angriperne er drept, etter angrepet mot hotellkomplekset i Kenyas hovedstad Nairobi.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Kenyas president Uhuru Kenyatta informerer onsdag at alle angriperne er drept, etter angrepet mot et bygningskompleks i bydelen Westlands.

– Vi har vist våre fiender, og verden, at vi som nasjon er forberedt på å takle enhver trussel mot vår nasjon.

Skyteepisoden kostet ifølge presidenten 14 sivile livet. Antall angripere er foreløpig ikke kjent.

PÅGÅENDE: Politiet i landet bekrefter at det fortsatt pågår en aktiv sikkerhetsoperasjon ved hotellet. Foto: Ben Curtis / TT NYHETSBYRÅN

Mer enn 700 personer ble evakuert fra hotellkomplekset, der det ble hørt skudd senest onsdag morgen.

Like før talen opplyste politikilder ifølge NTB at to angripere var drept i en skuddutveksling med politiet ved hotellkomplekset.

les også

Videoopptak viser trolig Nairobi-skytterne

AP: Skudd avfyrt onsdag morgen

Angrepet, som startet ved 15-tiden tirsdag, er ifølge presidenten over. Drøye åtte timer etter at angrepet startet tirsdag, meldte landets innenriksminister at bygningen var sikret, noe som senere ble avkreftet av ulike nyhetsbyråer.

Senest klokken 06.45 onsdag morgen lokal tid hørte vitner nok en eksplosjon og skuddsalver ved det rammede hotellet. Det meldte nyhetsbyrået AP. Også nyhetsbyrået Reuters meldte om kraftige skuddsalver rundt dette tidspunktet.

Politiet bekreftet ifølge nyhetsbyrået AP at det onsdag morgen fremdeles pågikk en aktiv sikkerhetsoperasjon rundt hotell- og shoppingkomplekset.

De siste skuddsalvene kom dermed en stund etter at flere overlevende som har vært innesperret på hotellet over natten, ble hentet ut.

21 drepte

21 personer er bekreftet drept. Etter det brutale angrepet lå det igjen døde kropper nede i kafeen og i kontorlokalene ved hotellet, forteller en politioffiser til AP. Ifølge ham var det ikke tid til å telle de døde etter angrepet.

Angriperne utløste koordinerte eksplosjoner – en utenfor komplekset og en i lobbyen i det luksuriøse hotellet DusitD2, som holder til i komplekset – før de løsnet skudd mot folk.

En selvmordsbomber skal ifølge politisjef Joseph Boinnet ha vært blant angriperne.

Mistenker terror

Det statlige investeringsfondet Norfund har kontorer i fjerde etasje i bygningskomplekset som ble angrepet.

– Heldigvis er alle våre lokalt ansatte er gjort rede for. Vi har én norsk ansatt, men han var ikke til stede, sa kommunikasjonsansvarlig i Norfund Inger Nygaard til VG tirsdag.

les også

Norsk kontor i bygningskompleks rammet av eksplosjon i Nairobi

Også Innovasjon Norge har kontor i Nairobi.

– Vi står midt i det, sa avdelingsleder Marit Karlsen Brandal, den eneste norske ansatte ved kontoret, til VG.

Under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa politisjefen at de mistenker terror. Den ytterliggående islamistgruppen al-Shabaab hevder de står bak angrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder