Ytre høyre-politikeren Geert Wilders avlyser den omstridte karikaturkonkurransen. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB scanpix Foto: Geert Vanden Wijngaert / TT NYHETSBYRÅN

Wilders avlyste karikaturkonkurranse grunnet trusler

Den anti-islamske, nederlandske politikeren Geert Wilders har avlyst en karikaturkonkurranse der motivet skulle vært profeten Muhammed.

ann.fredriksen@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Årsaken til avlysningen er ifølge Wilders at han har mottatt dødstrusler, og at han var redd for å sette andre mennesker i fare.

– For å unngå at noen blir ofre for islamsk vold, har jeg besluttet at karikaturkonkurransen ikke blir gjennomført, skriver parlamentarikeren i en uttalelse torsdag.

les også

Store demonstrasjoner i Tyskland: – Det koker over

Wilders har i flere år hatt politibeskyttelse døgnet rundt som følge av drapstrusler.

Pakistanere roper slagord mot den planlagte karikaturkonkurransen i Lahore i Pakistan. Foto: K.M. Chaudary / AP / NTB scanpix Foto: K.M. Chaudary / TT NYHETSBYRÅN

Konkurransen var planlagt å gå av stabelen i november inne på kontorene til Wilders Frihetsparti i nasjonalforsamlingen.

Planen har allerede utløst sinte protester i Pakistan, der tusenvis har marsjert mot hovedstaden Islamabad med krav om at regjeringen må kutte de diplomatiske båndene til Nederland.

Denne uken ble dessuten en pakistansk mann pågrepet i Haag og siktet for å ha planlagt å drepe Wilders.

Nederlands statsminister Mark Rutte stilte i forrige uke spørsmål ved Wilders motiv.

– Hans mål er ikke å skape en debatt om islam. Målet hans er å provosere, sa Rutte.

Statsministeren la imidlertid til at folk i Nederland nyter omfattende ytringsfrihet, og at regjeringen ikke ville stanse konkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder