VENTET: Også utenfor flyplassen dannet det seg lange køer natt til mandag. Natt til tirsdag er flere fortsatt strandet på øya. Foto: Ove Johnsen

Rhodos: Norske turister på vei hjem – noen fortsatt strandet i Sverige

Flere av de rundt 1200 norske charterturistene som har vært strandet på Rhodos siden søndag, er på vei hjem. Noen venter fremdeles på fly fra Stockholm.

Publisert:

Kristoffer Vikebø er en av turistene som er rammet av kaoset etter IT-problemer på flyplassen i Rhodos. Nå har han kommet seg til Arlanda flyplass i Stockholm.

– Vi har ikke kommet hjem ennå, det er fremdeles uvisst når, sier han til VG og legger til at de er blitt lovet plass på et hotell.

– Den nye logoen til Ving burde vært et kinderegg – fordi de er fulle av overraskelser, sier han.

Han forteller at det nok en gang var kaos på flyplassen i Rhodos da de skulle reise, og at flyet hans derfra var to timer forsinket.

STOCKHOLM: – Vi har ikke kommet hjem ennå, det er fremdeles uvisst når, sier Kristoffer Vikebø, som nå har kommet seg fra Rhodos til Stockholm, her han har blitt lovet overnatting på et hotell. Foto: Kristoffer Vikebø

– Alle reist fra Rhodos

– Ja, det stemmer at det var kaotisk på flyplassen i går og i natt, men alle norske gjester har nå reist fra Rhodos, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving.

Til sammen 608 reisende som skulle videre til Bergen og Stavanger ble ifølge Røhr-Staff fløyet til Arlanda og innlosjert på hotell der.

– Vi har gjort det beste vi kunne ut av en svært krevende situasjon, sier Røhr-Staff til kritikken fra turistene.

– Det å skaffe overnatting til i underkant av 1200 passasjerer midt på natten i høysesongen og nye fly til ulike destinasjoner i hele Norden på under et døgn har vært krevende, men vi har lyktes med å få nordmennene bort fra Rhodos og enten hjem, eller på hotell i Stockholm, sier hun.

VG har vært i kontakt med flere norske turister som nå har landet i Norge.

Fremdeles venter 217 nordmenn på videre fly i Varna i Bulgaria.

– Vår prioritering er å få dem hjem så snart som mulig, sier informasjonssjefen.

Leide inn fly

Ving har omprioritert flyginger og leid inn fly fra andre selskaper for å få de skandinaviske turistene hjem.

les også

Advarer mot russetur til Kos: – Vi føler oss ikke trygge her

Den utsatte hjemreisen for over tusen norske turister skyldes trøbbel med innsjekkingssystemet på den lokale flyplassen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder