VENTET:   Også utenfor flyplassen dannet det seg lange køer natt til mandag. Natt til tirsdag er flere fortsatt strandet på øya.
VENTET: Også utenfor flyplassen dannet det seg lange køer natt til mandag. Natt til tirsdag er flere fortsatt strandet på øya. Foto: Ove Johnsen

Rhodos: Norske turister på vei hjem – noen fortsatt strandet i Sverige

UTENRIKS

Flere av de rundt 1200 norske charterturistene som har vært strandet på Rhodos siden søndag, er på vei hjem. Noen venter fremdeles på fly fra Stockholm.

Publisert: Oppdatert: 31.07.18 10:23

Kristoffer Vikebø er en av turistene som er rammet av kaoset etter IT-problemer på flyplassen i Rhodos. Nå har han kommet seg til Arlanda flyplass i Stockholm.

– Vi har ikke kommet hjem ennå, det er fremdeles uvisst når, sier han til VG og legger til at de er blitt lovet plass på et hotell.

– Den nye logoen til Ving burde vært et kinderegg – fordi de er fulle av overraskelser, sier han.

Han forteller at det nok en gang var kaos på flyplassen i Rhodos da de skulle reise, og at flyet hans derfra var to timer forsinket.

– Alle reist fra Rhodos

– Ja, det stemmer at det var kaotisk på flyplassen i går og i natt, men alle norske gjester har nå reist fra Rhodos, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving.

Til sammen 608 reisende som skulle videre til Bergen og Stavanger ble ifølge Røhr-Staff fløyet til Arlanda og innlosjert på hotell der.

– Vi har gjort det beste vi kunne ut av en svært krevende situasjon, sier Røhr-Staff til kritikken fra turistene.

– Det å skaffe overnatting til i underkant av 1200 passasjerer midt på natten i høysesongen og nye fly til ulike destinasjoner i hele Norden på under et døgn har vært krevende, men vi har lyktes med å få nordmennene bort fra Rhodos og enten hjem, eller på hotell i Stockholm, sier hun.

VG har vært i kontakt med flere norske turister som nå har landet i Norge.

Fremdeles venter 217 nordmenn på videre fly i Varna i Bulgaria.

– Vår prioritering er å få dem hjem så snart som mulig, sier informasjonssjefen.

Leide inn fly

Ving har omprioritert flyginger og leid inn fly fra andre selskaper for å få de skandinaviske turistene hjem.

Den utsatte hjemreisen for over tusen norske turister skyldes trøbbel med innsjekkingssystemet på den lokale flyplassen.

Her kan du lese mer om