FANT BOMBE: Svensk politi utenfor hotellet hvor de fant bomben. Foto: PONTUS ORRE/AFTONBLADET

Aftonbladet: Bombesiktet kvinne har jobbet i Norge

Svensk politi fant en kraftig bombe i en veske da de fredag rykket ut til et hotellrom hvor det bodde et ungt par, ifølge avisa Expressen. Kvinnen skal ha jobbet i flere svenske aviser.

Politiet oppsøkte hotellet i Stockholms-området etter meldinger om at en kvinne ble mishandlet av en mann.

Mannen viste seg å være rundt 20 år, og kvinnen i midten av 20-årene. På hotellrommet deres fant politiet angivelig en kraftig bombe i en veske, skriver NTB.

– Den var laget av en blanding av kaliumnitrat og aluminium. Hadde den gått av, ville minst tre personer i nærheten blitt redusert til smuler, sier en ikke navngitt kilde til avisa.

Søndag ettermiddag ble både mannen og kvinnen begjært varetektsfengslet etter at de var avhørt, forteller svensk påtalemyndighet til VG.

– Etter avhøret ble det besluttet å begjære dem fengslet. Imorgen blir det fengslingsmøte i domstolen, sier Helena Ekstrand i Åklagarmyndigeten.

Politiet ankom hotellet ved 14.00-tiden fredag, ifølge Aftonbladet. Avisen har opplysninger om at det var en renholder ved hotellet som kontaktet politiet, etter å ha hørt bråk på et av rommene.

Kvinnen og mannen befant seg inne på hotellrommet da politiet ankom.

Arbeidet i svenske aviser

Kvinnen har tidligere arbeidet i redaksjonen til Aftonbladet, ifølge avisen. For noen år siden hadde hun praksisplass der. Hun skal også ha arbeidet i andre redaksjoner.

– Hun har aldri vært ansatt som journalist i Aftonbladet, poengterer avisens redaksjonssjef Michael Poromaa til egen avis.

Kvinnen har opplyst at hun det siste året har jobbet i Norge, ifølge Aftonbladet.

I sosiale medier skal kvinnen ha opplyst at hun jobber som kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det gjør hun ikke.

– Hun har aldri vært ansatt som kommunikasjonsrådgiver i fylkeskommunen. Hun er helt ukjent for oss, sier kommunikasjonssjef Inger Johanne Moene i Møre og Romsdal fylkeskommune til VG.

VG har også vært i kontakt med en annen arbeidsgiver i Norge kvinnen skal ha opplyst at hun jobber for.

Selskapet bekrefter at kvinnen har vært ansatt i et av deres driftselskaper.

– Hun var ansatt her en kort periode som ekstrahjelp i juli og august 2018. Etter det har vi, så vidt jeg vet, ikke hatt kontakt med henne, sier driftsjefen.

Nekter straffskyld

Sveriges påtalemyndighet bekrefter til VG at hotellet de to ble pågrepet på, var Mornington hotell. Det ligger i nærheten av Bromma flyplass.

Kvinnens advokat Jan Freij sier til Aftonbladet at hun nekter straffskyld.

– Min klient har en rimelig forklaring som viser at hun er uskyldig. Men hun er selvsagt nervøs og oppskaket, sier Freij.

Kvinnen er tidligere kjent av politiet, og har vært dømt for narkotikalovbrudd, ifølge svenske medier. Hun vil bli avhørt søndag formiddag.

Også mannen nekter straffskyld, forteller mannens forsvarer Emanuel Øz til VG.

les også

Ville ikke ha foreldrene på besøk - ringte inn falsk bombetrussel

Ifølge svensk påtalemyndighet er de to mistenkt for å ha planlagt det som i svensk lov kalles «allmennfarlig ødeleggelse».

– Vi har funnet en gjenstand på hotellet, og forsøker nå å finne ut hva det er, sier påtalemyndighetens talsperson, Helena Ekstrand til VG.

Svensk sikkerhetspoliti er informert om hendelsen, men anser det foreløpig å være en politisak.

VG har vært i kontakt med kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST. Han opplyser at PST kjenner til saken.

– Jeg kan ikke kommentere hvorvidt norsk politi er involvert, det må i så tilfelle svensk politi opplyse om, sier Hugubakken.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder