SKYTEEPISODE: Like etter klokken 21:00 ble det avfyrt skudd i Guldbergsgade på Nørrebro. Foto: Rasmus Flindt, Ekstrabladet

Tre skadet i skyteepisode i København

Skyteepisoden på Nørrebro i København er den åttende skyteepisoden i og rundt København denne uken. Politiet knytter skytingen til en gjengkonflikt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Like etter klokken 21:00 ble det avfyrt skudd i Guldbergsgade på Nørrebro, melder Ekstra Bladet. Ifølge avisen er politiet massivt til stede.

Ifølge et kvinnelig vitne på stedet skal det være avfyrt flere enn ti skudd. Politi og ambulanse er på stedet.

Ved midnatt natt til lørdag, skriver politiet i en pressemelding at en 19-åring er alvorlig skadet, men stabil, mens tilstanden til to skadede personer i 50-årene ikke er kritisk. De to skal være tilfeldig forbipasserende.

– Umiddelbart er vår vurdering at skytingen er relatert til den pågående konflikten som har spilt seg ut over den siste uken. Det er vår foreløpige vurdering at den 19-årige og personens 22-årige kamerat var målet for skytingen, men det skal vi etterforske nærmere, skriver politiinspektør Torben Svarrer i pressemeldingen.

Tidligere denne uken sa politidirektøren i København, Anne Tønnes, at den siste ukens skyteepisoder skyldes en gjeng er blitt splittet. Ifølge flere danske medier skal det dreie seg om gjengen «Brothas».

Tønnes skriver i pressemeldingen natt til lørdag at de forstår om personer som bor på Nørrebro føler seg utrygge, og at de derfor vil oppleve en omfattende polititilstedeværelse.

Flere gjengsammenstøt

Nørrebro har den siste tiden opplevd flere sammenstøt mellom kriminelle gjenger. Politiet har nylig innført en såkalt «visitasjonszone» i et avgrenset område på Nørrebro - noe som innebærer at politiet uten mistanke kan visitere personer i området.

Rasmus Schultz ved politiet i København forteller til Ekstra Bladet at politiet i forkant av skytingen var 100 meter unna området. Politiet hørte selv skuddene.

– De løp mot stedet, og da de kom fram lå det flere sårede på veien, sier han til avisen.

STORT POLITIOPPBUD: Politi og ambulanse rykket ut til skytingen i København der minst to personer er skadd. Foto: Mathias Øgendal / Ritzau Scanpix

Politiet kunne ikke se hvem som skjøt, men opplyser at skuddene kan ha kommet fra flere retninger.

– Det er to sårede i den ene enden av gaten, og litt lenger opp Guldbergsgade ligger en tredje, sier Schultz. Alle tre er kjørt til sykehuset. Det er foreløpig ingen oppdatering om tilstanden til de tre sårede.

Han kan på nåværende tidspunkt ikke bekrefte om skyteepisoden er gjengrelatert, men opplyser at politiet vil få god hjelp av overvåkingskameraer i området.

les også

Drap, gjengkriminalitet og uro: Dette er Malmös beryktede bydel

Pluss content

Sverige: Én død etter skyteepisode

Også i Stockholm er det meldt om en skyteepisode fredag kveld. Én person ble kjørt til sykehus, men omkom senere av skadene, melder politiet klokken ett natt til lørdag.

Politiet har ikke gått ut med informasjon hendelsesforløpet, eller hvem som er mistenkes å stå bak skytingen.

Nå jakter de på en en eller flere gjerningsmenn med flere patruljer og helikopter, ifølge Aftonbladet. Vitner skal ha observert en mørk bil som forlot stedet kort tid etter skyteepisoden, som skjedde ved Farsta, sør i den svenske hovedstaden.

JAKTER GJERNINGSMANN: Én person ble fredag kveld skutt sør i Stockholm, melder den svenske avisen Aftonbladet. Foto: Andreas Bardell, Aftonbladet

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 21.51.

Det skal også brenne i en bil i området, ifølge den svenske avisen.

– Det er altfor tidlig å si om hendelsene henger sammen, men vi utelukker ikke at det kan ha en sammenheng, sier Åsa Wellentin i Stockholm-politiet til Expressen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder