SKAL ØNSKE NY KJØNNSDEFINERING: Ifølge NYT skal Trump-administrasjonen foreslå å gjøre definisjonen av kjønn smalere. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

New York Times: Trump-administrasjonen vil fjerne transkjønn-definisjon

Trump-administrasjonen vurderer å innføre en smalere definisjon av kjønn som gjør at amerikanere må definere seg som enten kvinne eller mann, bestemt ved fødselen, ifølge New York Times.

  • NTB
  • VG

Trump-administrasjonen ønsker å definere kjønn som en biologisk og uforanderlig tilstand som bestemmes av medfødt kjønnsorgan, ifølge et notat avisen New York Times skriver de har tilgang til.

Ifølge notatet vil USAs helsedepartement lede forsøket på å etablere en tydelig kjønnsdefinisjon under borgerrettighetsloven Title IX, loven som forbyr kjønnsdiskriminering i utdanningsprogrammer som mottar statlig støtte.

les også

Transperson saksøker staten for tvangskastrering

Forslaget vil i så fall være en reversering av Obama-administrasjonens utvidelse av juridiske kjønnsdefinisjoner i føderale tjenester som utdanning og helse. Den nye definisjonen vil fjerne den føderale anerkjennelsen av totalt 1,4 millioner transkjønnede amerikanere.

les også

Trump med nytt forsøk på å forby transpersoner i militæret

Leder for Det nasjonale senteret for transkjønnedes rettigheter, Mara Keisling, kaller det «en veldig aggressivt, nedlatende og farlig handling.»

– De sier at vi ikke eksisterer, sier hun ifølge Reuters.

Trump-administrasjonen har også forsøkt å utelukke transkjønnede fra militærtjeneste, og har trukket tilbake retningslinjer til offentlige skolder som anbefalte at transkjønnede elever skulle få bruke det toalettet de selv ønsket.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder