Advarer mot flodbølger på Madagaskar og Mauritius

Det er sendt ut flodbølgevarsel på Mauritius og Madagaskar etter det kraftige jordskjelvet utenfor kysten av Sumatra mandag.

Artikkelen er over 15 år gammel

Tjenestemenn på Madagaskar opplyser dette til nyhetsbyrået AFP.

En amerikansk ekspert mener skjelvet trolig forårsaket en flodbølge som er på vei sørover mot dette området.

- Stråle med energi

Robert Cessaro, ved Pacific Tsunami Warning Center, sier at skjelvet hadde en styrke på 8,5 på Richters skala, men at flodbølgen trolig kun vil gå sørover som en "stråle med energi".

I det massive jordskjelvet som rammet området 2. juledag, gikk mesteparten av energien nordover, noe som har ført til mindre underjordiske spenninger i den retningen. Denne gangen går energien motsatt vei noe som kan ramme Mauritius utenfor den afrikanske øya Madagaskar, samt øya Rodrigues.

-Jeg tror at det er svært sannsynlig at det er skapt en flodbølge, men vi har ingen opplysninger om den siden vi ikke har noe som måler vannstanden i området. Men med denne størrelsen er det trolig skapt en flodbølge, sier Cessaro.

Evakuert

Det er foreløpig ikke meldt om flodbølger langs kystområdene som ble rammet av katastrofen 2. juledag, men i flere land har folk i kystområdene blitt evakuert.

Ved 21-tiden mandag kveld mente flere eksperter at faren for en tsunami trolig var over i Indonesia, Thailand og Sri Lanka. Myndighetene på Sri Lanka ville imidlertid vente ytterligere en time før de ville erklære faren for over, melder AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder