KAOS PÅ SYKEHUSET: En fortvilet Jenita Jeyarajah står med Baby 81 i armene etter at hun og ektemannen Murugupillai sammen med familie og venner tvang seg inn på sykehuset der barnet de hevder er sønnen deres, oppholder seg. Foto: AP Foto:

Slåss om baby 81

Angivelige foreldre stormet sykehuset

Da dommeren avgjorde at det måtte en DNA-test til før Baby 81 kunne leveres tilbake, rant det over for paret som krever foreldreretten.

Kim Riseth
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL


Murugupillai Jeyarajah og Jenita Jeyarajah ble arrestert etter at de i desperasjon skal ha gått løs på sykehuspersonalet og forsøkt å rive til seg den to måneder gamle gutten, kjent som Baby 81.

Det fortvilte paret stormet sykehuset i Kalmunai på Sri Lanka etter at en dommer bestemte at det måtte en DNA-test til for endelig å fastslå om de virkelig er foreldrene til gutten.

I over fem uker har Murugupillai Jeyarajah og Jenita Jeyarajah ventet på å bli gjenforent med den lille gutten. Han ble mirakuløst funnet i live blant vrakrester og lik åtte timer etter at dødsbølgene slo inn over den lille kystbyen Kalmunai på Sri Lanka 2. juledag.

Flere meldte seg

I kaoset ble babygutten levert inn til sykehuset, der han fikk navnet Baby 81, fordi han var pasient 81 som kom inn den dagen.

Til sammen ni kvinner meldte seg etterpå som mulige mødre til babyen. Men det er bare ekteparet Jeyarajah som formelt har krevd tilbake gutten gjennom rettslige skritt.

DESPERAT: Jenita Jeyarajah har løftet babyen ut av sykehussengen mens hun bønnfaller sykehuspersonalet om å få med seg barnet. Foto: AP

Politiet i Kalmunai sier de andre mødrene meldte seg som følge av kaoset som oppsto, og fordi de alle savnet barn, men at ingen dem egentlig hevdet at barnet er deres.

Naboen som fant babygutten i ruinene, har også sagt at han vet at barnet tilhører Jenita og Murugupillai Jeyarajah.

Truet med selvmord

Ekteparet skrek ut i retten da dommeren fastslo at det måtte en DNA-test til. Den angivelige faren truet med å ta livet sitt og forsøkte å svelge et hvitt pulver.

Deretter tok de seg til sykehuset sammen med familie og venner, der de tvang seg inn i barneavdelingen. Moren løftet babyen ut av sengen og ropte «se, se, her er babyen min!», mens hun bønnfalt sykehuspersonalet om å gi dem barnet tilbake.

Det vil ta minst åtte nye uker før resultatet av en slik DNA-test er klar. I mellomtiden gikk dommeren med på at paret skal få besøke barnet hver dag, i stedet for to ganger i uken som tidligere.

- DNA-testen var kanskje den eneste utveien, men dette viser traumene som folk går igjennom en måned etter tsunamien, sier talskvinne Maleec Calyanaratne for Redd Barna på Sri Lanka.

ROES NED: En sykepleier holder babyen mens øvrig personale forsøker å roe ned ekteparet i bakgrunnen. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder