HEVDER SIN USKYLD: Indonesiske Siti Aisyah er pågrepet for drapet på Kim Jong-nam. Foto: Royal Malaysia Police Reuters

Mistenkt for Kim-drapet: Trodde nervegiften var babyolje

Siti Aishah (25) står fast på at hun ble lurt til å forgifte Kim Jong-nam. Samtidig slår Malaysias helseminister fast at Kim døde mindre enn 20 minutter etter at han ble eksponert for nervegassen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

En av de to kvinnene som smurte den dødelige nervegiften i ansiktet på halvbroren til Kim Jong-un har hele tiden hevdet at hun var uvitende om at hun tok del i drapsgåten som forbløffer verden.

Familien til den andre kvinnen: Hun må ha blitt lurt

Til indonesisk politi har hun blant annet forklart at hun fikk 750 kroner for å delta i det hun angivelig trodde var et reality-show på flyplassen i Kuala Lumpur.

Nå kommer det frem at hun også har forklart at hun angivelig trodde det var babyolje hun smurte i ansiktet til diktator-broren. Det bekrefter den indonesiske viseambassadøren Andreano Erwin til CNN.

Les også: Ambassade-ansatt mistenkt etter drapet på Kim

Men det som faktisk skjedde var langt fra noe reality-show:

Kim Jong-nam var på vei hjem til Macau da han midt i folkemengden ble angrepet av de to kvinnene.

Obduksjonsrapporten bekrefter at han døde av en alvorlig lammelse etter giftbruk.

Helseminister Subramaniam Sathasivam sier at en kjemisk gift førte til en svært alvorlig lammelse som tok livet av Kim i løpet av kort tid. Dette stemmer overens med tidligere funn av nervegiften VX på ansiktet og øynene til Kim Jong-nam.

Den malaysiske politisjefen Khalid Abu Bakar kjøper ikke historien til kvinnen. Han mener de to kvinnene var trent på forhånd, og at de må ha visst at stoffet var giftig - blant annet fordi de vasket hendene like etter angrepet.

Kommentar: Minner om en dårlig krimroman

DREPT: Kim Jong-nam er den eldre halvbroren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-um. Foto: AP

Malaysisk politi mener imidlertid at det var nordkoreanske statsborgere som ga den dødelige dosen til de to kvinnene – og har etterlyst fire personer.

Dette har ikke falt i god jord hos Nord-Korea, som har beskyldt malaysiske myndigheter for å samarbeide med «fiendtlige styrker» i etterforskningen, og det hele har ført til full ordkrig mellom de to landene.

Kim Jong-nam har levd i eksil de siste årene, og regjeringen i Sør-Korea sier de er overbevist om at Nord-Korea står bak drapet, noe de nekter for.

Kim Jong-uns ville maktdemonstrasjoner: Provoserer og henretter sine egne

Drapet på Kim Jong-nam skjedde midt blant reisende på den internasjonale flyplassen i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur 13. februar.

Først natt til søndag ble åstedet sperret av og eksperter innen kjemi, biologi, radiologi og atomteknologi saumfarte området etter giftrester. Etter rundt to timer ble flyplassen erklært trygg og fri for farlige stoffer.

Malaysias helseminister Subramaniam Sathasivam sa søndag at Kim trolig fikk i seg en stor dose med VX.

– Hjertet, lungene - alt blir påvirket av en slik dose. Han døde trolig i løpet av 15 til 20 minutter etter a than ble eksponert, sa helseministeren, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder