Ungdommer angrep svensk politi med brannbomber

Politiet har trolig funnet et hundretalls forberedte molotov-coctails

En politibil skal ha blitt ødelagt i opprøret

En politipatrulje i Tensta, vest i Stockholm, ble angrepet med steiner og trolig også molotovcocktails da de skulle ta hånd om et ungdomsopprør.

  • Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Politiet mottok en melding om uroligheter i bydelen Tensta, i den svenske hovedstaden, like etter klokken åtte fredag kveld.

Ifølge Expressen ble politipatruljen som rykket ut møtt av ungdom som kastet stein og muligens også molotovcocktails etter politiet.

– Det er mange ungdommer i bevegelse, og vi er på stedet for å forsøke å roe ned situasjonen og unngå at den eskalerer, sier Eva Nilsson i Stockholms-politiet, til den svenske avisen.

Det er uvisst hva som er bakgrunnen for urolighetene, men Aftonbladet melder at det er snakk om et hundretalls personer som er involvert. Politiet avfyrte også 2-3 varselskudd for å få kontroll på situasjonen, bekrefter Nilsson.

Foreløpig er det ikke meldt om noen personskader, men en politibil skal ha fått rutene knust i opprøret.

Stockholm-politiet skal ifølge Aftonbladet ha funnet et hundretalls forberedte molotovcocktails og bensin i en garasje i nærheten av området der opprøret brøt ut.

Ved 21-tiden fredag kveld var fremdeles ingen pågrepet, og like før 21.30 skal de verste urolighetene ha begynt å avta, ifølge Aftonbladets reporter på stedet.

Politiet opplyser til avisen at de har jobbet mot kriminelle strukturer i bydelen over lengre tid, noe som ikke skal ha blitt like godt mottatt av alle.

Store politistyrker er på plass i Tensta, og et politihelikopter sirkler over området i øyeblikket. Store folkemengder har også trukket ut i gatene for å observere opptøyene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder