Et nygift par var blant ofrene etter Germanwings-styrten

FEIRET BRYLLUP: Dette bilde er fra en video som lokalavisen Zaiocity har laget, med tilatelse fra familien, om bryllupet til to unge mennesker som giftet seg kun dager før flystyrten som tok 150 liv. Foto:Zaiocity,

Giftet seg lørdag: Hadde fortsatt på seg bryllupsklærne da de gikk om bord på dødsflyet

Lørdag giftet de seg foran stolte familiemedlemmer. Tirsdag måtte den samme familien starte planleggingen av brudeparets begravelse.

Artikkelen er over fem år gammel

For Tehrioui Mohamed (24) og Asmae Ouahoud el Allaoui (23) var lørdag en dag de hadde sett frem til lenge. Selv om de begge var fra Marokko, skulle de gifte seg i Barcelona – byen hvor de møttes første gang. Byen der de forelsket seg.

Det er den lokale TV-kanalen Zaiocity som onsdag forteller historien om det unge paret. Avisen har intervjuet bestefaren, onkelen og fetteren til Mohammed om den fantastiske festen – og sorgen etterpå.

Festet lørdag – sørger onsdag

Mohamed og Ouahoud el Allaoui var blant de 144 passasjerene som omkom da A320-flyet fra Germanwings styrtet over de franske alpene tirsdag.

Det var trolig annenpiloten, Andreas Lubitz (28), som tok med seg de 150 menneskene om bord i døden. Han skal ha styrtet flyet inn i fjellveggen med vilje.

For familien til det døde brudeparet står følelsene de sitter igjen med i dag i sterk kontrast til lørdagens feststemning.

Onkel: – De var så forelsket

Både venner og familie fløy inn til Barcelona fredag for å delta i den store feiringen. Festkledde ankom de fra Nederland og Tyskland, Marokko og Frankrike. Alle kom for å se det lykkelige, unge paret gifte seg.

Ifølge onkelen til Mohammed, hadde brudeparet planlagt et storslått bryllup i marokkansk stil. Maten var kjøpt inn, og alle gledet seg til å danse og feire i flere dager til ende.

– De var så forelsket og alle var så lykkelige, sier onkelen til Zaiocity.

Festen varte i flere dager før brudeparet tirsdag satte kursen mot Düsseldorf, hvor Mohamed bodde og hadde egen leilighet. Her var han også godt i gang med å planlegge åpningen av en ny restaurant som skulle bli familiens levebrød.

Foreldrene til de nygifte, som fortsatt var ikledd bryllupsklærne tirsdag morgen, fulgte dem til flyplassen. I Tyskland var runde to av feiringen allerede planlagt. Ifølge Mohameds onkel hadde flere venner av paret pyntet leiligheten hans med blomster.

De samme vennene sto klare på flyplassen for å overrasket brudeparet rundt lunsjtider tirsdag.

Brudeparet kom aldri.

Foto:,

LES OGSÅ: Hele byen er i sjokk

Venn til VG: – Han var en veldig hyggelig gutt

Sorgen venner og familie føler i dag er overveldende sier en venn av familien til VG. Han bor i Norge, men har vokst opp i samme by som Mohamed.

– Jeg husker han som en veldig hyggelig, snill og blid gutt. Familien hans levde et normalt liv og var veldig gjestfrie, sier han.

Han var selv ikke i bryllupet, men forteller at felles venner av han og brudgommen har skrevet flere meldinger til hverandre på meldingstjenesten Whatzapp de siste dagene.

– De forteller om den fantastiske bryllupsfesten, og den forferdelige sorgen de føler nå. Hvordan kan to nygifte mennesker bli drept? Vennene mine som jeg snakker med forstår det ikke, sier han.

Bestefar: – Foreldre er i sjokk

– Foreldrene til Mohammed reiste til Tyskland i dag, sier bestefaren til Mohamed.

­– De er i sjokk. De reiste til Spania i festhumør for å feire en stor dag, men reisen endte i sorg.

Han forteller at hele byen Zaio, der Mohamed vokste opp, er i sorg. 24-åringen har en lillesøster som ikke var med i bryllupet fordi hun måtte på skolen.

Tirsdag kom hele klassen og mange av familiens venner hjem for å ta vare på henne. Hun var i sjokk og gråt voldsomt, forklarer onkelen.

Bestefar: – Ingen ting kan erstatte han

Han legger til at hun gjennom helgen hadde fått tilsendt mange bilder av den lykkelige storebroren og hans nye brud. Hun kunne ikke forstå at han nå var borte.

Bestefaren til Mohamed er stille gjennom store deler av intervjuet. Det virker som om han sliter med å sette ord på følelsene. Til slutt sier han:

– For min datter og hennes mann var barna alt. De hadde to– en gutt og en jente. Nå er gutten borte. Og ingen ting kan noen gang erstatte han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder