FUNNET DØD: Jacintha Saldanha (46) ble fredag funnet død utenfor et studenthjem for sykepleiere. Ved inngangsdøren henger det lørdag en blomsterbukket fra kollegaer. Bildet er sluppet av Scotland Yard. Foto: AFP/ AP/ Metropolitan Police

Sykepleierens familie skal ikke ha visst om tulletelefonen

Etterlot seg brev

(VG Nett) Familien til sykepleieren Jacintha Saldanha (46) skal først etter selvmordet ha blitt gjort kjent med at hun var involvert i den tragiske spøken til de australske radiovertene.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

To dager etter sykepleieren Jacintha Saldanha (46) mottok tulletelefonen, ble hun funnet død i sin pendlerleilighet.

46-åring, som jobbet ved King Edwards VIIs Hospital hvor hertuginne Kate lå innlagt, tok sitt eget liv.

Saldanha skal ifølge britiske Daily Mail ikke ha fortalt hverken ektemannen eller barna at hun var involvert i oppringningen fra de to australske radiovertene Mel Greig og Michael Christian.

Det skal ha blitt funnet et brev fra Saldanha adressert til familien, og dette kan være med å gi en forfaring på hvorfor den respekterte sykepleieren valgte å ta et så drastisk og tragisk trinn, skriver avisen.

Innholdet i brevet er ikke offentliggjort.

Krever svar

TULLERINGTE: Australske Mel Greig (t.v.) og Michael Christian (t.h.) er radioverter og tulleringte til sykehuset onsdag morgen. Foto: AFP PHOTO / SOUTHERN CROSS AUSTEREO

Onsdag gikk familien ut å krevde svar fra sykehuset om omstendighetene som førte til hennes død.

Sjefene ved sykehuset har tidligere sagt at de vil gjennomføre interne undersøkelser, men dette mener familien ikke er nok.

- Dette er ikke tilstrekkelig for familien. Det er snakk om uforklarlige omstendigheter, og familien ønsker å vite alt. Alle fakta. Sykehuset må være mer aktiv og sette i gang en full undersøkelse som familien må inkluderes i, sier familiens talsmann Keith Vaz.

Den sørgende familien, enkemann Barboza og deres to barn, datteren Lisa (14) og sønnen Junal (16), besøkte mandag det britiske parlamentets kontorer i Westminster for å vise sin takknemlighet for støtten de har fått etter dødsfallet.

Tårevåt unnskyldning

De to vertene i den australske radiokanalen 2day FM sto bak spøken. De snakket for første gang på australsk TV mandag.

- Beklageligvis husker jeg det øyeblikket jeg fikk vite om det veldig godt. Jeg har ikke stoppet å tenke på det. Mitt første spørsmål var; Var hun en mor?, sier Mel Greig mens hun svelger unna gråt som presser på.

- Det føles ikke virkelig fordi vi forventet ikke at noe sånt skulle skje etter en tulletelefon, sier Greig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder