GIBRALTAR: Spansk politi har tatt beslag i disse vannscooterne utenfor kysten av Tarifa etter det de betegner som forsøk på menneskesmugling. Bildet er tatt lørdag i forrige uke. Foto:Ho,Afp

15 arrestert for forsøk på menneskesmugling – på vannscooter

Spansk politi beskriver det som en «veldig farlig praksis».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I løpet av den siste måneden er 15 antatte smuglere pågrepet i det politiet beskriver som forsøk på å ta marokkanske migranter inn i Spania - via vannscooter, skriver France24.

14 kilometer fra Marokko

I løpet av de siste tre dagene har kystvakten stoppet seks vannscootere utenfor kysten av den spanske byen Tarifa. Den delen av kysten ligger kun 14 kilometer fra det nordafrikanske landet Marokko.

To til tre migranter satt på hver av vannscooterne, ifølge politiet.

BESLAGLAGT: Tre vannscootere lå lørdag i forrige fortøyd utenfor kysten av Tarifa, Spania. De ble beslaglagt av spansk politi. Foto:Ho,Afp

Denne smuglermetoden kommer opp i dagens lys mens en enormt stor flyktningkrise er i ferd med å utfolde seg i flere europeiske land.

VG MENER:Schengen må styrkes

Utenfor kysten av Hellas og Italia har tusenvis har flyktninger blitt plukket opp av en kystvaktstyrke, hvor blant annet Norge bidrar.

Den siste tiden har imidlertid desperate flyktninger, mange av dem fra det borgerkrigsherjede landet Syria, forsøkt å ta seg til en bedre fremtid i Europa landveien.

Vil til Europa

I Ungarn er det satt opp et piggtrådgjerde i et forsøk på å forhindre de mange hundre menneskene å ta seg inn i landet.

Torsdag ble det gjort et grufult funn i Østerrike som illustrerer hvor farlig reisen til Europa kan være. Da fant østerriksk politi en lastebil med likene av over 70 flyktningene, blant dem fire barn, som trolig hadde omkommet av oksygenmangel under reisen.

HANNE SKARTVEIT KOMMENTERER: Fornuft og følelser

Lastebilen ble oppdaget etterlatt ved motorveien A4 i den østerrikske delstaten Burgenland.

Fire menn, tre fra Bulgaria og en fra Afghanistan, ble pågrepet natt til fredag og siktet i forbindelse med saken Lørdag ble de varetektsfengslet for 30 dager i Kecskemet i Ungarn, ikke langt fra den serbiske grensen. Politiet mener de er medlemmer i et nettverk av menneskesmuglere.

Har du fått med deg denne?Da nordmenn var båtflyktninger

Lørdag ble en varebil med 26 mennesker stanset i det samme landet. Blant dem var tre barn på mellom fem og seks år som var i ferd med å tørste i hjel. En rumensk borger er pågrepet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder