TERROROPPFORDRING: Det er en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division som har publisert drapslisten. Foto:SKJERMDUMP,

IS oppfordrer til drap på 100 navngitte personer i USA

Terroristene i Den islamske staten (IS) har publisert en liste over 100 navngitte personer i det amerikanske forsvaret. De ber sympatisører om å drepe dem.

Artikkelen er over fem år gammel

En forsvarskilde Reuters har snakket med kan ikke bekrefte informasjonen, men forteller at de undersøker den.

New York Times skriver at både det amerikanske forsvarsdepartementet og FBI var oppmerksom på listen og hadde startet etterforskning.

I oppfordringen, som er lagt ut på internett av en gruppe som kaller seg Islamic State Hacking Division, heter det at «brødre som bor i Amerika» bør drepe de navngitte personene.

DRAPSLISTE: Slik er de 100 ansatte i USAs forsvar presentert på drapslisten til gruppen som hevder å representere IS. Foto:SKJERMDUMP,

Gruppen hevder å ha hacket servere til det amerikanske forsvaret, men ifølge New York Times skal det meste av informasjonen være tilgjengelig via åpne kilder – for eksempel sosiale medier og offentlige registre.

Det kan derimot tyde på at listen, som inneholder flere bilder og adresser, er bygd opp på bakgrunn av navn som er nevnt i nyhetsartikler om bombeangrep på IS.

«Vi har gjort det lett for deg ved å gi deg adressene. Alt du trenger å gjøre er å ta det siste skrittet, så hva venter du på?», skal det stå i terroroppfordringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder