LITE FORNØYD: Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier setter fokus på blant annet innskrenkningen av pressefriheten i Tyrkia. Foto: REUTERS

EUs utenriksministre kritiserer Tyrkia

EUs utenriksministre kom lørdag med sterk kritikk av utviklingen i Tyrkia, spesielt myndighetenes stenging av deler av internett.

Artikkelen er over fem år gammel

- Alle kolleger gjorde det klart at Tyrkia har et spesielt ansvar, sa Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier etter møtet.

EUs utenrikspolitiske sjef Catherine Ashton sa etter møtet at alle utenriksministre hadde uttrykt «bekymring» over Twitter-stengingen i Tyrkia.

Les også: Jagland ber Tyrkia styrke ytringsfriheten

Steinmeier sa at søkerland i tilpasningsprosessen ikke bare må observere europeiske verdier, men også tilpasse seg dem. Den tyrkiske stengingen av Twitter og YouTube går «overhodet ikke» sammen med dette, understreket han.

Også før møtet begynte var Steinmeier krass.

- Det vi har sett av innskrenking av menings- og ytringsfriheten i Tyrkia de siste ukene, har irritert mange europeiske partnere, også oss, sa han.

- Et land som er i medlemskapsforhandlinger med EU, kan ikke begrense ytrings- og pressefriheten, tilføyer han.

Tyrkia har blokkert det sosiale mediet Twitter og adgangen til videotjenesten YouTube, men Twitter ble fredag åpnet etter en kjennelse i grunnlovsdomstolen

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder